Αυτοβελτίωση, Zoom & πλαστικές: Πώς η πανδημία εκτόξευσε τις αισθητικές επεμβάσεις
Θέλοντας να βγουν από την καραντίνα δείχνοντας ωραιότεροι, πολλοί ήταν αυτοί που πήραν δραστικά μέτρα.
- Επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο στο Ζάγκρεμπ - Ένας μαθητής νεκρός και 7 τραυματίες
- Αμφίβια ποντίκια και αλλόκοτα ψάρια μεταξύ δεκάδων νέων ειδών στον Αμαζόνιο
- Συνελήφθησαν ανήλικοι και οι γονείς τους μετά από επίθεση σε ναυτικό - Τον χτύπησαν με γκλοπ
- Συνελήφθη 51χρονος για ληστείες σε 11 φαρμακεία και καταστήματα στη Βορειοανατολική Αττική
Η ιδέα ότι πρέπει να βγούμε από την πανδημία δείχνοντας ωραιότεροι και ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οπωσδήποτε τον χρόνο με τον οποίο ξαφνικά βρεθήκαμε στα χέρια μας για αυτο-βελτίωση έχει οδηγήσει σε μια ακόμα μορφή κοινωνικής πίεσης και στιγματισμού.
Λαμβάνοντας συνεχώς μέσω των social media το μήνυμα πως τώρα είναι η στιγμή για να γίνουμε παραγωγικοί, καλύτεροι, ωραιότεροι και πιο γυμνασμένοι, πολλοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν να πάρουν δραστικά μέτρα.
«Υπάρχει αυτή η αντίληψη ότι αν πέρασες όλους αυτούς τους μήνες στο σπίτι σου και δεν βγήκες δείχνοντας ωραιότερος τότε μάλλον θα πρέπει να έχεις κάνει κάποιο λάθος» λέει μια κάτοικος του Ελσίνκι που αποφάσισε να κάνει αυξητική στήθους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
‘Lockdown Face’ fears drive ‘Zoom boom’ in UK cosmetic surgery requests https://t.co/82CQM9UnXF
— Financial Times (@FT) December 4, 2020
Επιπλέον η καραντίνα έχει και τα καλά της: «Σχεδόν τα πάντα είναι κλειστά», λέει η ίδια: «Έχω τον χρόνο που χρειάζεται για την αποθεραπεία καθώς δουλεύω από το σπίτι».
Ο εγκλεισμός όμως είχε ακόμα μια παρενέργεια. Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Δρ Jacob Sedgh ο κόσμος περνά περισσότερο χρόνο στο σπίτι, κοιτάζει περισσότερο τον εαυτό του στον καθρέφτη και έπειτα γίνεται πιο επικριτικός σχετικά με την εμφάνισή του.
«Οι άνθρωποι δεν ξοδεύουν πια χρήματα για ταξίδια ή για ρούχα, και αντ ‘αυτού επιλέγουν να ξοδεύουν περισσότερο για τη γυμναστική και τον καλλωπισμό» συμπληρώνει ο ίδιος.
Ο τελευταίος απέκτησε ξαφνικά στην καραντίνα πάρα πολλούς νέους πελάτες που δεν είχαν υποβληθεί ποτέ στο παρελθόν σε αισθητική επέμβαση. Οι ρινοπλαστικές, τα λίφτινγκ, τα fillers και το μπότοξ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή ενώ όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ζητούν χειρουργικές επεμβάσεις.
Lockdown Meltdown: the Panic for Plastic Surgery
Zoom meetings have made many of us more aware — and sometimes insecure — about our appearance, rising demand for cosmetic procedures.https://t.co/CgyJX5j4uU pic.twitter.com/f0GNK99Kel
— Save Face (@SaveFaceUK) September 28, 2020
Τον πρώτο καιρό μετά από μία επέμβαση οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν πρήξιμο και μώλωπες ενώ το αρχικό αποτέλεσμα διαφέρει πάρα πολύ από το τελικό που θα προκύψει μετά τον χρόνο αποθεραπείας.
Όσοι εργάζονται από το σπίτι έχουν την ευκαιρία να περάσουν αυτό το διάστημα χωρίς να χρειάζεται να τους δει κανείς.
Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Facial Plastic Surgery & Aesthetic Medicine αποδίδει την αύξηση των επεμβάσεων στην υπερβολική έκθεσή μας στην εικόνα του αυτού μας μέσω του Zoom.
Υπό κανονικές συνθήκες δεν κοιτάζουμε τον εαυτό μας τόσο πολύ ή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, οι βιντεοκλήσεις τονίζουν την ασυμμετρία του προσώπου καθώς η εικόνα που παρέχει η κάμερα είναι αντεστραμμένη. Οι μύτες φαίνονται μεγαλύτερες ενώ αυτές που είναι λίγο στραβές φαντάζουν ακόμα στραβότερες. Οι selfies μας κάνουν να φαινόμαστε ασχημότεροι και διαστρεβλώνουν την πραγματική εικόνα του εαυτού μας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις