Άμστερνταμ : Έρχεται το τέλος των coffeeshops για τους τουρίστες
Το Άμστερνταμ σκοπεύει να απαγορεύσει τα coffeeshops στους τουρίστες.
- Μέλος κυκλώματος που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες ήταν η Ειρήνη – Τι λένε τα θύματα της σπείρας
- Πώς το Προσφυγικό πλήττει βαριά τη Μελόνι – Το πολιτικό φιάσκο της συμφωνίας Ιταλίας-Αλβανίας
- «Ένα μάτι και αρκετά δάχτυλα» Τα ΜΜΕ της Τεχεράνης ζητούν αντίποινα για τον πρέσβη τους
- Κοινή αναφορά στη Βουλή από τους ανεξάρτητους βουλευτές πλησίον Κασσελάκη
Η οικολόγος δήμαρχος του Άμστερνταμ Φέμκε Χάλσεμα πρότεινε σήμερα να απαγορευτούν στους τουρίστες τα coffeeshops της πόλης, οι καφετέριες δηλαδή όπου ο πελάτης μπορεί νόμιμα να αγοράσει και να κάνει χρήση ινδικής κάνναβης.
Με το μέτρο αυτό, η δήμαρχος θέλει να περιορίσει «τη δύναμη του Άμστερνταμ ως πόλου έλξης τουριστών για ήπια ναρκωτικά», όπως έγραψε σε επιστολή της προς το δημοτικό συμβούλιο.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, παρατηρήσαμε ότι η ζήτηση της κάνναβης στο Άμστερνταμ αυξήθηκε με πολύ μεγάλο βαθμό», διευκρίνισε η δήμαρχος στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση NOS.
«Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της αύξησης των τουριστών», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι ένα μέρος μεταξύ αυτών είναι «τουρίστες της κάνναβης» που μεταβαίνουν στο Άμστερνταμ αποκλειστικά για να κάνουν χρήση αυτού του ναρκωτικού.
Αυτοί «οι τουρίστες της κάνναβης» είναι πηγή όχλησης για το κέντρο της πόλης της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τη δήμαρχο του Άμστερνταμ.
«Το Άμστερνταμ είναι μια διεθνής πόλη και θέλουμε να δεχόμαστε τους τουρίστες, αλλά θα θέλαμε τουρίστες που έρχονται για τον πλούτο της πόλης, για την ομορφιά της, για τους πολιτιστικούς της θεσμούς», δήλωσε η Φέμκε Χάλσεμα μιλώντας στη δημόσια ολλανδική τηλεόραση.
Η Ολλανδία έχει 570 coffeeshops, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Υγείας.
Μόνο η ολλανδική πρωτεύουσα διαθέτει 166, δηλαδή το 30% του συνολικού αριθμού τους στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα στοιχεία της πόλης του Άμστερνταμ.
Από τη δεκαετία του 1970, η ολλανδική κυβέρνηση επιδεικνύει ανεκτικότητα απέναντι σε αυτά τα καταστήματα που πωλούν κάνναβη σε καταναλωτές. Ωστόσο, η παραγωγή της κάνναβης και η προμήθειά της είναι παράνομες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις