Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-0 : Μπλόκο από βροχή και VAR στον Άρη

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-0 : Μπλόκο από βροχή και VAR στον Άρη

Η ομάδα του Μάντζιου ήταν καλύτερη από τον ΠΑΣ Γιάννινα όμως δεν κατάφερε να κερδίσει (0-0) καθώς τον δυσκόλεψε ο βαρύς αγωνιστικός χώρος στους Ζωσιμάδες, ενώ του ακυρώθηκε γκολ του Μανσίνι και δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Παντελάκη.

Ο Άρης δεν κατάφερε να φύγει νικητής από τους Ζωσιμάδες (0-0) στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, παρέμεινε όμως δεύτερος και πάει από θέση ισχύος στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν πολύ καλύτερη από τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν κατάφερε όμως να σκοράρει στον βαρύ αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων.

Η για την ακρίβεια τα κατάφερε στη φάση του 33ου λεπτού με τον Μανσίνι, όμως ο Τσαγκαράκης μετά από υπόδειξη του VAR το ακύρωσε , καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ στον Μάνο. Σε βάρος του Άρη ήταν η απόφαση κσι στην άλλη σημαντική στιγμή του παιχνιδιού. Στο 81ο λεπτό ο Μάνος σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον αγκώνα του Παντελάκη, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ καλά οργανωμένος μεσοαμυντικά ενώ και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος βοήθησε τους γηπεδούχους. Καλύτερες τους στιγμές στο παιχνίδι οι δύο ευκαιρίες με τους Κρίσμαν και Παμλίδη (στο 75′ και στο 78′), αντίστοιχα.

Αλλαγές λόγω συνθηκών για τον Μάντζιο

Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο από τη συνεχόμενη βροχόπτωση ο Άκης Μάντζιος επέλεξε να ρίξει στο παιχνίδι στη θέση του Ματίγια τον , σαφώς πιο σκληροτράχηλο, Τζέγκο. Στην ίδια λογική , προφανώς κινήθηκε και η επιλογή του Μανσίνι στη θέση του Ματέο Γκαρσία. Ο Έλληνας τεχνικός παρέτάξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, διατηρώντας στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Γκάνεα και τον Μάνο στη κορυφή της επίθεσης. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα κράτησε, από την πλευρά του, στον πάγκο τους Ελευθεριάδη και Λεό. Ο Έλληνας τεχνικός παρέτάξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και τους Παμλίδη και Κριζμάν στη κορυφή της επίθεσης.

Άλλαξε σύστημα σε 4-4-2 ο Άρης

Ο Άρης ξεκίνησε και πάλι πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τη βροχή να δυναμώνει και να κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Ο Άκης Μάντζιος θέλοντας να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του περασε στο παιχνίδι τους Σούντγκρεν και Λόπεθ , στη θέση των Γκάνεα και Σίλβα και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Στο 61ο λεπτό ο Άρης απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάμα, όμως ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε τη μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και στο 69ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μάνο που σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς του ΠΑΣ Γιάννινα και στη συνέχεια κατέληξε στα χέρια του Χουτεσιώτη.

Εντυπωσιακές επεμβάσεις από Μπουσέ

Οι γηπεδούχοι έχασαν μέσα σε ένα τρίλεπτο δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όμως βρήκαν απέναντι τους έναν εκπληκτικό Μπουσέ. Ο Γάλλος τερματοφύλακας νίκησε στο 75′ σε τετ α τετ τον Κρίσμαν, ενώ στο 77′ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Παμλίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Ζήτησε πέναλτι ο Άρης

Οι άνθρωποι του Άρη διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι στο 81ο λεπτό, όταν μετά από σουτ του Μάνου μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Παντελάκη, όμως ο διαιτητής μετά συνενόηση με το VAR έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μανσίνι με σουτ την κίνηση μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό, χωρίς όμως να καταφέρουν.

ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σιόντης, Ντομίνγκεθ (89′ Λιάσος), Καρτάλης, Μπρένερ (74′ Λεό), Παμλίδης (90+3′ Πανουργιάς), Κρίζμαν (90′ Ελευθεριάδης)

Άρης (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα (57′ Σούντγκρεν), Τζέγκο, Σάσα, Μανσίνι, Σίλβα (56′ Λόπεθ), Γκάμα (78′ Γκαρσία), Μάνος

Only in

Τσε Γκεβάρα: Ένας σύγχρονος Εσταυρωμένος

Τα βέλη του μετάλλαξε σε εικόνα και το χαμόγελό του σε κατηγορώ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024