Ινδονησία: Δύτες αναζητούν τα μαύρα κουτιά στα συντρίμμια του αεροσκάφους
Οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης προσδιόρισαν πού βρίσκονται οι συσκευές με τα δεδομένα πτήσης του αεροπλάνου χθες
Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας προσπαθούν, καθώς ο καιρός βελτιώνεται, να ανακτήσουν τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης και τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου, τα επιλεγόμενα μαύρα κουτιά, του αεροσκάφους Boeing 737-500 που συνετρίβη στη θάλασσα το Σάββατο, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του από το κυριότερο αεροδρόμιο της Τζακάρτας.
Ήδη μπόρεσαν να ανασύρουν τη μία από τις μηχανές του Μπόινγκ και περισσότερα ανθρώπινα υπολείμματα, ανέφερε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.
Η Daily Mail δημοσίευσε βίντεο με τους δύτες να εξετάζουν ότι έχει απομείνει από το μοιραίο αεροσκάφος, καθώς τα συντρίμμια είναι συγκεντρωμένα σε σχετικά μικρό υποθαλάσσιο χώρο.
Στο επιβατικό αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση εσωτερικού SJ 182 με προορισμό την Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό κομμάτι της νήσου Βόρνεο, βρίσκονταν πενήντα επιβάτες, ανάμεσά τους επτά παιδιά και τρία βρέφη, καθώς και δώδεκα μέλη του πληρώματος. Το Μπόινγκ χάθηκε από τα ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση.
Οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης προσδιόρισαν πού βρίσκονται οι συσκευές με τα δεδομένα πτήσης του αεροπλάνου χθες.
Μέχρι στιγμής τα συντρίμμια που έχουν ανακτηθεί είναι συγκεντρωμένα σε μια σχετικά μικρό υποθαλάσσιο χώρο, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι το αεροσκάφος ήταν ακόμα αβλαβές προτού συντριβεί, σύμφωνα με ερευνητή της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT) της Ινδονησίας.
Τα δυστύχημα ήταν το πρώτο στη χώρα της Ασίας από τον Οκτώβριο του 2018, όταν 189 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή 737 MAX στη θάλασσα της Ιάβας 12 λεπτά μετά την απογείωσή του, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των χειριστών του να το σώσουν.
Το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη προχθές δεν ανήκε στον πολύ αμφιλεγόμενο τύπο 737 MAX, ήταν ένα «κλασικό» 737, ηλικίας σχεδόν 27 ετών. Βρισκόταν σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα στον οποίο ανήκε.
Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την καταστροφή. Τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα οφείλονται σε συνδυασμό παραγόντων και συχνά περνούν μήνες μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα οι εμπειρογνώμονες.
- ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Ο Μαρσιάλ αστόχησε σε πέναλτι, ο Χατζισαφί σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε (vid)
- Γερμανία: Σε ιστορικό υψηλό οι εξαγωγές όπλων – Η Ουκρανία ο βασικός αποδέκτης
- Σαρκοζί: Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας χάνει την έφεση στην υπόθεση διαφθοράς
- «Αυτό είναι 2 σε 1: Και μετρό και περπάτημα» – Το καυστικό σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου για το Μετρό Θεσσαλονίκης
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός: Έφτασε τους 319 τίτλους (vid)
- «Δεν έχουμε άλλη επιλογή» – Τι λένε οι κάτοικοι της Ιντλίμπ για τη διακυβέρνηση των ισλαμιστών