WhatsApp: Εκατομμύρια χρήστες εγκαταλείπουν την εφαρμογή λόγω της νέας πολιτικής απορρήτου
Η αιτία που οδηγεί τους χρήστες σε ανταγωνιστικές εφαρμογές όπως το Telegram και το Signal.
- Οι πριγκίπισσες της Disney κινδυνεύουν σύμφωνα με ένα νέο σατιρικό επιστημονικό άρθρο
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
Εκατομμύρια χρήστες του WhatsApp παίρνουν δραστικά μέτρα και εγκαταλείπουν την εφαρμογή πριν την επερχόμενη ανανέωση της πολιτικής απορρήτου που θα τους αναγκάζει να μοιράζονται τα δεδομένα τους με το Facebook.
Το update που θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου, επηρεάζει τους χρήστες του WhatsApp σε όλες τις χώρες εκτός Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου, όπου υπάρχουν αυστηροί νόμοι περί προστασίας δεδομένων.
Οι χρήστες σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους ώστε το Facebook να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τους, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών τους αριθμών και πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούν με άλλους χρήστες, προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.
Αυτό θα ισχύει ανεξάρτητα από το εάν ο χρήστης του WhatsApp διαθέτει λογαριασμό Facebook ή όχι.
Η είδηση οδήγησε πολλούς χρήστες να μεταφερθούν σε ανταγωνιστικές εφαρμογές, σύμφωνα με στοιχεία του Sensor Tower.
Όταν ανακοινώθηκαν οι αλλαγές, στις 7 Ιανουαρίου, το Telegram είχε 1,7 εκατομμύρια download και το Signal 1,2 εκατομμύρια λήψεις, ενώ το WhatsApp, το οποίο κυριαρχεί συνήθως, 1,3 εκατομμύρια.
Η νέα πολιτική απορρήτου τους WhatsApp ανφέρει: «Ως μέρος των Εταιρειών του Facebook, το WhatsApp λαμβάνει πληροφορίες από και μοιράζεται πληροφορίες με τις άλλες Εταιρείες του Facebook.»
Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι το Facebook θα μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες λογαριασμού των χρηστών, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου σας, πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης με άλλους χρήστες και αρχεία που καταγράφουν τη συχνότητα και τον χρόνου χρήσης του WhatsApp.
Άλλα δεδομένα που θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν στο Facebook περιλαμβάνουν τη διεύθυνση IP, τις λεπτομέρειες του προγράμματος περιήγησης, τη γλώσσα και τη ζώνη ώρας.
Το Facebook εξαγόρασε το WhatsApp το 2014 και μοιράζεται δεδομένα με αυτό από το 2016.
Το Whatsapp προσέφερε την επιλογή εξαίρεσης από την κοινή χρήση δεδομένων μια φορά, το 2016, αλλά τώρα οι χρήστες αναγκάζονται να συμφωνήσουν με την πολιτική απορρήτου αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις