Σε ένα παιχνίδι όπου δυσκολεύτηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό, το Περιστέρι επικράτησε 81-74 της Βίλνιους Ρίτας για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League.
Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Τζάγετ Κρόκερ με 27 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ για το σύνολο των φιλοξενούμενων εκείνος που πάλεψε περισσότερο ήταν ο Άντριου Γκάουντλοκ με 23 πόντους.
Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση παίρνοντας μια μικρή διαφορά, όμως η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να φτάσει το προβάδισμα της πάνω από τους δέκα πόντους.
Στο δεύτερο μέρος η Βίλνιους έκανε μια πολύ δυνατή τρίτη περίοδο και πλησίασε, όμως το Περιστέρι κρατώντας την ψυχραιμία του μπόρεσε να εξασφαλίσει έστω και δύσκολα τη νίκη.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Ελλάδα επικράτησε άνετα με 18-9 της Ρουμανίας κάνοντας ουσιαστικά «ζέσταμα» για τον ημιτελικό με την Ουγγαρία. Έξι στα έξι για την ομαδάρα του Θοδωρή Βλάχου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχε 28 πόντους και 4 ασίστ κι έτσι η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη με 88-73 επί της αξιόμαχης Καρδίτσας για την 1η αγωνιστική της φάσης των «16» του Basket Champions League
Ρεπορτάζ από την Κροατία αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός προσφέρει 6,5 εκατομμύρια ευρώ στη Σλάβεν Μπελούπο για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Αντριάνο Γιάγκουσιτς. Ο Μπενίτεθ έχει ήδη έρθει σε επαφή μαζί του.