Πενς : Εκλεισε οριστικά το θέμα της 25ης τροπολογίας για την καθαίρεση του Τραμπ
Ο Μάικ Πενς ενημέρωσε με επιστολή του τη Νάνσι Πελόσι ότι δεν πρόκειται να κάνει χρήση της 25ης τροπολογίας το Συντάγματος για να καθαιρεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο ρεπουμπλικάνος απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ξεκαθάρισε σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ότι εναντιώνεται στην επίκληση της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος για να απομακρυνθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του, επτά ημέρες πριν το πέρας της θητείας του.
«Φρικτό προηγούμενο»
«Δεν πιστεύω ότι αυτή η πορεία δράσης είναι προς το συμφέρον του έθνους μας ή ότι συμμορφώνεται προς το Σύνταγμά μας», ανέφερε ο κ. Πενς στην επιστολή, κρίνοντας πως εάν προχωρούσε θα υφίστατο «φρικτό προηγούμενο» από νομική άποψη.
Πηγή: ΑΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» σε Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442