Η Μαρία Σάκκαρη είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για το παρελθόν, τις ρίζες και την κληρονομιά της. Εμπνέεται πολύ από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Καθώς βρίσκεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων 20 παικτριών στον κόσμο, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να σχεδιάσει ένα λογότυπο το οποίο την προσδιορίζει ως άτομο και ως αθλήτρια.

Με ένα σύντομο και λιτό βίντεο έκανε την αποκάλυψή του μιλώντας από καρδιάς στους απανταχού φιλάθλους του τένις και όχι μόνο:

«Σήμερα, θα ήθελα να μοιραστώ κάτι πολύ ξεχωριστό, μέσα από την καρδιά μου. Όπως ίσως γνωρίζετε, η χώρα καταγωγής μου, η Ελλάδα, σημαίνει πολλά για μένα και κυρίως ότι αντλώ πολλά κίνητρα και εσωτερική δύναμη από αυτόν τον τόσο όμορφο τόπο και την πλούσια κληρονομιά του. Ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο έχει γίνει έμπνευση για τη γέννησ του λογότυπού μου, που θα ήθελα να σας παρουσιάσω σήμερα.»

Συνεχίζει λέγοντας ότι «Ελπίζω ότι ενσωματώνει όχι μόνο την παράδοση του τόπου μας, αλλά και την ανθεκτικότητα του έθνους μας και λαού μας.

Ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει το λογότυπο αυτό σε διάφορες επιχειρηματικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες στο μέλλον.