Φορώντας για μάσκα… το πρόσωπο κάποιου άλλου
Ένα κατάστημα στο Τόκιο πηγαίνει τις μάσκες σε άλλο επίπεδο....
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Το κατάστημα Kamenya Omote στο Τόκιο, το οποίο πωλεί καλλιτεχνικές μάσκες για πάρτι, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραγωγές, άρχισε να παράγει μάσκες από τρισδιάστατο εκτυπωτή που έχουν ως «μοντέλο» ένα ανθρώπινο πρόσωπο.
Οι μάσκες που θα αρχίσουν να διατίθενται από την άνοιξη του 2021 είναι σε τέτοιο βαθμό ρεαλιστικές που πολλοί τις βρίσκουν τρομακτικές.
View this post on Instagram
Μόνον δύο χαρακτηριστικά προδίδουν ότι είναι μάσκες: τα μάτια και τα χείλη που μένουν ακίνητα.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Shuhei Okawara μιλώντας για το συγκεκριμένο εγχείρημα, σε πρόσφατη συνέντευξή του διευκρινίζει:
«Η ειδική τεχνική τυπώματος του προσώπου ήταν η ιδέα ενός μηχανικού τυπογραφικής εταιρείας. Υπάρχουν πολλοί μηχανικοί στον κόσμο που δημιουργούν ρεαλιστικά πρόσωπα, αλλά εμείς έχουμε τη δυνατότητα μαζικής παραγωγής τέτοιων μασκών, 100 κομμάτια από κάθε μία τον μήνα».
To Kamenya Omote είναι στη συνοικία Kyojima της ιαπωνικής πρωτεύουσας.
«Είναι μια όμορφη συνοικία, όπου οι παλιοί δρόμοι του Τόκιο είναι ακόμα ζωντανοί. Βασικά, είμαι ένας ντίλερ που πωλεί μάσκες ως καλλιτεχνήματα.
Έχω επίσης εστιατόρια και αναλαμβάνω και δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα για λογαριασμό εταιρειών, αλλά το κατάστημα με τις μάσκες είναι ανεξάρτητη επιχείρηση.
Απλά, μ’ αρέσει να διασκεδάζω και να κάνω τρελά πράγματα» εξομολογήθηκε ο Okawara σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ο ίδιος δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάτι τρομακτικό σε αυτές τις μάσκες.
«Έχω συνηθίσει να τις βλέπω και δεν αισθάνομαι καμιά δυσφορία. Όπως το κυβερνοπάνκ, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.
Αν η αντιγραφή του προσώπου γίνει κάτι σύνηθες, θα είχε για παράδειγμα ενδιαφέρον να μπορείς να διασώσεις το πρόσωπό σου από όταν είσαι νέος ή να μπορείς κατά βούληση να αλλάζεις πρόσωπο. Αλλά μ’ ενδιαφέρει περισσότερο το τι συμβαίνει με τα σώματα, γιατί πρόσωπο και σώμα είναι αδιαχώριστα» είπε.
Αφηγήθηκε ότι με την έναρξη του πρότζεκτ τον περασμένο Οκτώβριο δέχθηκε πάνω από 100 φωτογραφίες πορτρέτα από ανθρώπους που ενδιαφέρονταν να είναι μοντέλο για τις μάσκες και τελικά διάλεξε τη φωτογραφία μιας γυναίκας στην οποία κατάβαλε το ποσό των 385 δολαρίων.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται να κάνει αντίγραφα προσώπων διασήμων – προέδρων, σταρ της ποπ ή του κινηματογράφου –, αν και διασημότητες και εταιρείες παραγωγής τους έχουν πλησιάσει:
«Δεν αναπαράγουμε πρόσωπα εκτός κι αν έχουμε την άδεια του συγκεκριμένου ανθρώπου. Και αν και τα πρόσωπα διασημοτήτων ενδέχεται να πουλήσουν, για μένα είναι μόνο μπίζνα και δεν το ευχαριστιέμαι πραγματικά».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις