Ηλιόπουλος : «Επιτελική» ανικανότητα της κυβέρνησης το μπάχαλο με τα κρούσματα στην Κοζάνη
«Δεν γίνεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τα σοβαρά κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, μεταφέροντας γιατρούς από την Αττική ή άλλες περιοχές, επειδή αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.
Για «μια κυβέρνηση ανίκανη να κάνει τη στοιχειώδη αυτοκριτική για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και των οικονομικών της συνεπειών», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Flash TV» της Κοζάνης.
«Μέσα σε δυόμισι μήνες έχουμε θρηνήσει πάνω από 4.700 συνανθρώπους μας», σημείωσε και τόνισε ότι «αυτό δείχνει πως τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους δεν μπορούν να «δουλέψουν», αν δεν συνδυάζονται με μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».
«Δεν γίνεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τα σοβαρά κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, μεταφέροντας γιατρούς από την Αττική ή άλλες περιοχές, επειδή αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.
Σε αυτές τις συνθήκες, όμως, «βλέπουμε και στοιχεία «επιτελικού» μπάχαλου», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «δεν είναι μόνο το ζήτημα με τα εμβόλια, που ο κ. Κικίλιας μιλούσε για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και σήμερα έχουμε 114». «Η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν μπορεί να συλλέξει σωστά και να διαχειριστεί ούτε καν τα επιδημιολογικά στοιχεία. Η Κοζάνη είναι μια περιοχή που έχει πληρώσει αυτήν την ανικανότητα, με το να ανακοινώνονται κρούσματα που έχουν καταγραφεί πριν δύο μήνες!», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς το πόσο πλήρης είναι η εικόνα που λαμβάνει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, βάσει της οποίας παίρνει τις αποφάσεις της», συμπλήρωσε.
«Να ληφθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων»
Αναφερθείς στις δραματικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, τόνισε ότι «η χώρα κινδυνεύει να έχει τη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και έχει ήδη καταγράψει τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους».
«Είτε ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη εβδομάδα είτε όχι», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων». «Χρειάζεται η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, να θεσμοθετηθεί ένα σχήμα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή ενός μέρους του και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε δόσεις και να στηριχθεί ουσιαστικά η εργασία αντί να επιδοτείται η ανεργία», εξήγησε.
Επισήμανε, ακόμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις και θα ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση στην κατεύθυνση της προστασίας της ζωής και στο υγειονομικό και στο οικονομικό σκέλος. «Οι πιέσεις μας αυτές έχουν ήδη φέρει αποτελέσματα», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, όπως ήταν «το πάγωμα του πτωχευτικού νόμου και η παροχή δωρεάν φαρμάκων στους χαμηλοσυνταξιούχους».
Για το ν/σ για τα ΑΕΙ
Αναφερθείς, τέλος, στο νέο νομοσχέδιο για την παιδεία, σημείωσε ότι «ο πυρήνας των αλλαγών που κάνει αυτή τη στιγμή η κ. Κεραμέως συνοψίζεται σε μία φράση: πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια». «Η ΝΔ έρχεται να βάλει βάση εισαγωγής στα δημόσια πανεπιστήμια -υποτίθεται για να αντιμετωπίσει προβλήματα ποιότητας- και την ίδια στιγμή στρέφει όσα παιδιά δεν καταφέρουν να περάσουν στο πανεπιστήμιο, σε ένα κολλέγιο του οποίου το δίπλωμα έχει στο μεταξύ αναγνωρίσει ως ισότιμο με του πανεπιστημίου», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.
Σχετικά με τη δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, έκανε λόγο για «ιδεολογική εμμονή της Νέας Δημοκρατίας, που προτιμά να επενδύσει στον αυταρχισμό, αντί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα του πανεπιστημίου». «Υπάρχουν σχολές που δεν έχουν δοθεί καν τα συγγράμματα και θα τους ζητηθεί σε λίγο να δώσουν εξετάσεις», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
- Κεφάλι παίρνουν οι μικρές βιοτεχνολογικές φαρμακευτικές με εγκρίσεις θεραπειών στις ΗΠΑ
- Κυβέρνηση: Ψάχνουν αντίδοτα σε επτά ανοιχτές πληγές
- «Flight Risk»: Ο Μελ Γκίμπσον επιστρέφει σχεδόν μετά από μια δεκαετία στη θέση του σκηνοθέτη
- Κόβεται το σεξ; Τι να κάνεις για να αυξήσεις τη διάθεσή σου
- Καμπανάκι οικονομολόγων για ΕΕ: Βάλτε τάξη στα του οίκου σας ή ετοιμαστείτε για «συνεχή παρακμή»
- Επενδυτικό κενό και χαμηλή παραγωγικότητα τα «αγκάθια» για την ελληνική οικονομία