Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα : Η Πιονγιάνγκ παρουσίασε «το ισχυρότερο όπλο του κόσμου»

Βόρεια Κορέα : Η Πιονγιάνγκ παρουσίασε «το ισχυρότερο όπλο του κόσμου»

Η εν λόγω επίδειξη στρατιωτικής ισχύος έλαβε χώρα μερικές ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν

Η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε έναν νέο τύπο βαλλιστικού πυραύλου για εκτόξευση από υποβρύχια, τον οποίο τα κρατικά ΜΜΕ περιέγραψαν ως «το ισχυρότερο όπλο του κόσμου».

Κάποιοι εκ των πυραύλων αυτών παρουσιάστηκαν σε παρέλαση την οποία παρακολούθησε ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ. Οι πραγματικές δυνατότητες του όπλου ωστόσο παραμένουν ασαφείς, καθώς δεν είναι γνωστό αν έχουν δοκιμαστεί.

Όπως μεταδίδει το BBC, η εν λόγω επίδειξη στρατιωτικής ισχύος έλαβε χώρα μερικές ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, και λίγες ημέρες αφού ο Κιμ χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ως «τον μεγαλύτερο εχθρό» της χώρας του.

«Το πιο ισχυρό όπλο του κόσμου…»

Εικόνες από βορειοκορεατικά ΜΜΕ έδειξαν τουλάχιστον τέσσερις ασπρόμαυρους πυραύλους να περνούν μπροστά από πλήθη που ανέμιζαν σημαίες.

Μάλιστα, αναλυτές σημείωσαν ότι πρόκειται για ένα όπλο που δεν είχε θεαθεί στο παρελθόν. «Νέα χρονιά, νέος Pukguksong» έγραψε στο Twitter ο Ανκίτ Πάντα, ειδικός σε θέματα Βόρειας Κορέας, χρησιμοποιώντας το βορειοκορεατικό όνομα για τους πυραύλους SLBM (submarine-launched ballistic missiles).

«Το πιο ισχυρό όπλο του κόσμου, ένας εκτοξευόμενος από υποβρύχιο βαλλιστικός πύραυλος, μπήκε στον πλατεία…επιδεικνύοντας δυναμικά την ισχύ των επαναστατικών ενόπλων δυνάμεων» μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA.

Πάντως, στην παρέλαση δεν παρουσιάστηκε ο μεγαλύτερος διηπειρωτικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας που είχε αποκαλυφθεί σε μια πολύ μεγαλύτερη παρέλαση τον Οκτώβριο. Το όπλο εκείνο θεωρείται πως μπορεί να πλήξει με πυρηνική κεφαλή οποιοδήποτε στόχο στις ΗΠΑ, και το μέγεθός του είχε προκαλέσει έκπληξη στους αναλυτές.

Δείτε το βίντεο από την παρέλαση

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024