Στην εποχή της «πράσινης» ενέργειας μπαίνουν οι Ενοπλες Δυνάμεις, αφού το υπουργείο Εθνικής Αμυνας βάζει σε εφαρμογή ένα μεγάλο σχέδιο με στόχο οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας όχι μόνο να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους αποτύπωμα, αλλά κάποιες απ’ αυτές να γίνουν εντελώς αυτόνομες ενεργειακά.
Επιδίωξη είναι δηλαδή τα στρατόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές με αφθονία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολική, ηλιακή, κύματος) να τις εκμεταλλευτούν στο 100% και έτσι να παράγουν τα ίδια την ενέργεια που χρειάζονται.
Με αυτό το νέο μοντέλο κάλυψης ενεργειακών αναγκών, στρατόπεδα, στρατιωτικά νοσοκομεία και φυλάκια θα εξοικονομούν σημαντικούς πόρους.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.