Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτή η σπιτική κουζίνα στη Νορμανδία αλλάζει ανάλογα με την εποχή

Αυτή η σπιτική κουζίνα στη Νορμανδία αλλάζει ανάλογα με την εποχή

Με μικρές και οικονομικές αλλαγές το ντεκόρ ανανεώνεται κάθε λίγους μήνες ακολουθώντας τις εποχές.

Η Héloïse Brion, εκτός από συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής είναι και η ιδιοκτήτρια (και διακοσμήτρια) μιας υπέροχης κουζίνας που αλλάζει ντεκόρ ανάλογα με την εποχή και μας εμπνέει.

Σε ένα όμορφο σπίτι του 1895 στη Νορμανδία η Γαλλίδα συγγραφέας, γνωστή και με το ινσταγκραμικό της ψευδώνυμο «Miss Maggie», ζει μαζί με την οικογένειά της.

Το μεγάλο ξύλινο τραπέζι στο κέντρο του δωματίου, τα βαμμένα βεραμάν ντουλάπια και οι κορνίζες με τα έργα τέχνης είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που κάνουν την κουζίνα ένα από τα ωραιότερα δωμάτια του σπιτιού.

«Το ντεκόρ της κουζίνας και το περιβάλλον στο οποίο τρώμε είναι το εξίσου σημαντικά με το ίδιο το φαγητό- μετράει τι υπάρχει στο πιάτο αλλά το τραπέζι και η ατμόσφαιρα του δωματίου είναι αυτά που φτιάχνουν την ατμόσφαιρα» λέει η ίδια.

«Μου αρέσει να ξαφνιάζω την οικογένεια και τους φίλους μου με μικρές, εποχιακές εκπλήξεις και αλλαγές στην διακόσμηση του σπιτιού. Αυτή την εποχή που περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στη κουζίνα, τέτοιες αλλαγές κάνουν μεγάλη διαφορά.

Χαίρομαι τόσο πολύ όταν βλέπω τα παιδιά μου όταν γυρίζουν σπίτι και εξερευνούν το καινούργιο σκηνικό ή όταν συμμετέχουν με την φαντασία τους στον σχεδιασμό του» συνεχίζει.

Αντλώντας έμπνευση από την αλλαγή των εποχών η Brion καταφέρνει να αλλάζει το ντεκόρ χωρίς να ξοδεύει μια περιουσία. «Μπορείς να κάνεις θαύματα με πράγματα που έχεις ήδη στο σπίτι και με αντικείμενα που μπορείς να βρεις στη φύση και στη λαϊκή» αναφέρει.

Η ίδια χρησιμοποιεί συχνά μια μίξη από λουλούδια, φρούτα και λαχανικά της εποχής μαζί με αντικείμενα από δεύτερο χέρι. Το φως τον κεριών είναι επίσης ένα στοιχείο που δεν λείπει ποτέ απ’ το δωμάτιο.

Τα «ψώνια» για την διακόσμηση μπορούν να ξεκινήσουν μέσα στο σπίτι: «Μου αρέσει να αλλάζω θέση στα αντικείμενα εντός του σπιτιού. Ένας καθρέφτης που ήταν στο υπνοδωμάτιο μπορεί να πάει στη κουζίνα.

Ένας πίνακας, ακόμη και ένα μικρό αγαλματάκι, το ίδιο. Άμα ξεκινήσεις να το κάνεις έπειτα μαθαίνεις να αυτοσχεδιάζεις. Είναι πολύ απλό και νιώθεις πως αλλάζεις σπίτι κάθε λίγους μήνες» λέει.

Φέτος το φθινόπωρο η Brion μετέτρεψε μερικά μπουκάλια μπύρας σε βάζα δένοντας τα με μια όμορφη κορδέλα και κομμάτια από μια μπαντάνα. Μικρές κολοκύθες και κεριά ολοκλήρωσαν την ατμόσφαιρα.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024