Τρεις εύκολες σούπες από τρεις διαφορετικές χώρες
Ζεστές και χορταστικές, είναι ό, τι πρέπει για τις μέρες με το πολύ κρύο
Οι σούπες είναι υγιεινές, νόστιμες, ενυδατικές και θερμαντικές. Ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούμε για να τις φτιάξουμε μπορεί να είναι διαιτητικές ή μη. Δείτε τρεις κλασικές και αγαπημένες σούπες (για 4 άτομα) για να απολαύεστε μες στον χειμώνα και ανακαλύψτε την εκδοχή τους εκείνη που σας κάνει το μεγαλύτερο κλικ
1.Ουκρανική σούπα Borscht
Υλικά
5 μικρά παντζάρια με τα κοτσάνια και τα φύλλα
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
3 εκ. φρέσκια ρίζα τζίνζερ, ψιλοκομμένη
1 κλωνάρι λεμονόχορτο
1 μικρό σκόρδο
1 μικρό μάτσο φρέσκος άνηθος, κομμένος
300 ml ζωμός λαχανικών
300 ml φρέσκος χυμός παντζαριού
Χυμός 1 λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
Κρέμα γάλακτος χτυπημένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλύντε τα παντζάρια σε τρεχούμενο νερό, κόψtε τα φύλλα μαζί με τα κοτσάνια τους και αφήστε τα στην άκρη. Ξεφλουδίστε τα παντζάρια και κόψτε σε μικρούς κύβους.
Κόψε τα κοτσάνια αφήνοντας ολόκληρα τα φύλλα. Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
Ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτετε το κομμένο κρεμμύδι. Τσιγαρίστε το για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Βάλτε το σκόρδο και το τζίντζερ και τσιγαρίστε ανακατεύοντας συνέχεια για λίγα λεπτά. Ύστερα, τα κομμένα παντζάρια μαζί με τα κοτσάνια και συνέχισε για άλλα 5 λεπτά.
Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό και το χυμό των παντζαριών και αφήστε το μείγμα να βράσει. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε χωρίς το καπάκι για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια.
Προσθέστε τον χυμό του λεμονιού και τα φύλλα των παντζαριών και σιγοβράστε για ακόμα 1 λεπτό. Άνηθος, αλάτι-πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα προαιρετικά.
Δείτε εδώ μια συνταγή αυτής της σούπας με κρέας, κάτι που συνηθίζεται, αφού της πάει πολύ.
2.Ιταλική σούπα μινεστρόνε
Υλικά:
45 γρ. ελαιόλαδο
180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε μικρούς κύβους)
1 – 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
120 γρ. καρότα (κομμένο σε μικρούς κύβους)
200 γρ. πατάτα (κομμένο σε μικρούς κύβους
3 στικς σέλινο (κομμένα σε μικρούς κύβους)
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
400 γρ. τομάτα κονκασέ
1 φύλλο δάφνης
1,400 – 1,900 γρ. ζωμό λαχανικών
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1/2 κουνουπίδι (κομμένο σε μικρές τούφες)
200 γρ. baby σπανάκι
Aλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία (5-6).
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τις πατάτες και τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να γίνεται ημιδιαφανές.
Προσθέτουμε το σέλινο, τον πελτέ τομάτας, την ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε με τις 6 κούπες από το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και το κουνουπίδι και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας σταδιακά για 10 και παραπάνω λεπτά, έως ότου το ζυμαρικό έχει βράσει. (Σε αυτό το σημείο ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε εξτρά ζωμό.)
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το baby σπανάκι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αρκετή τριμμένη παρμεζάνα.
Αν η σούπα δε καταναλωθεί αμέσως το ζυμαρικό, όπως είναι λογικό, επειδή βρίσκεται μέσα σε ζωμό θα απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό με αποτέλεσμα η σούπα να πήξει. Σε περίπτωση που θέλουμε να τη ξανά ζεστάνουμε προσθέτουμε έξτρα ζωμό.
Η συνταγή για μινεστρόνε αυτής της Ιταλίδας γιαγιάς, περιλαμβάνει και φασόλια. Θα την δοκιμάζατε;
3.Ταϋλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο και θαλασσινά
Υλικά:
1 φιλέτο κοτόπουλου
10 γαρίδες μικρές
1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
5 μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 καρότο, σε λεπτές ροδέλες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
100γρ. noodles
6 κουτ. σούπας γάλα καρύδας
χυμό από 1 λάιμ
αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 1½ λίτρο νερό. Αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και τα κομματάκια από το φιλέτο κοτόπουλου. Αλατίζετε ελαφρά.
Ύστερα από 5 λεπτά βγάζετε τις γαρίδες, τις ξεφλουδίζετε, πετάτε τα κελύφη και βάζετε το ψαχνό τους πάλι μέσα στη σούπα. Ρίχνετε τις ροδέλες από το καρότο, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και το φρέσκο τζίντζερ. Δοκιμάζετε και αλατίζετε ελαφρά.
Τέλος, προσθέτετε τα noodles και ρίχνετε μέσα το γάλα καρύδας. Αφήνετε να πάρει μια βράση, κλείνετε τη φωτιά και περιχύνετε με το χυμό του μοσχολέμονου. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα.
Δείτε εδώ κι άλλα μυστικά για την τέλεια αυτή, εξωτική σούπα:
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις