Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Αύριο η γιορτή σου ξημερώνει - ό,τι κι αν διαλέξεις λείπει ο Αλέξης

Μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι με κανόνες

Μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι με κανόνες

Οι κανόνες βοηθούν τα παιδιά να μάθουν ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι από την οικογένειά τους, αλλά βοηθούν και τους ενήλικες έτσι ώστε να είναι συνεπείς στη συμπεριφορά τους

Οι οικογενειακοί κανόνες αφορούν στο πώς θέλετε να συμπεριφέρονται τα μέλη της οικογένειάς σας.

Οι κανόνες βοηθούν τα παιδιά να μάθουν ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι από την οικογένειά τους, αλλά βοηθούν και τους ενήλικες έτσι ώστε να είναι συνεπείς στη συμπεριφορά τους.

Με λίγα λόγια, οι κανόνες μπορούν να σας βοηθήσουν να συμπεριφέρεστε καλύτερα ο ένας στον άλλο και να κάνουν την οικογενειακή σας ζωή πιο γαλήνια.

Πότε οι κανόνες είναι σωστοί;

Καλοί οικογενειακοί κανόνες είναι αυτοί που κατευθύνουν και ενθαρρύνουν την καλή συμπεριφορά των παιδιών.

Οι κανόνες πρέπει να δείχνουν στο παιδί ποια συμπεριφορά περιμένετε από αυτό (για παράδειγμα, να λέει «παρακαλώ» όταν ζητάει κάτι), να είναι κατανοητοί από το παιδί (για παράδειγμα, «μίλα σιγά μέσα στο σπίτι») και συνήθως να δείχνουν στο παιδί τι πρέπει να κάνει, όχι τι δεν πρέπει να κάνει (για παράδειγμα, «τακτοποίησε τα ρούχα σου» αντί για «μην είσαι ακατάστατος»).

Κανόνες και παιδιά

Τι να περιμένετε από το παιδί προσχολικής ηλικίας

Τα περισσότερα παιδιά 3-4 ετών μπορούν να καταλάβουν τους απλούς κανόνες, ωστόσο τείνουν να ξεχνούν ή να αγνοούν τους κανόνες. Γι’ αυτό θα πρέπει να τους υπενθυμίζετε συχνά τι πρέπει να κάνουν.

Τι να περιμένετε από το παιδί σχολικής ηλικίας

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό, ωστόσο τα περισσότερα παιδιά 8-10 ετών μπορούν να ακολουθήσουν τους κανόνες. Για παράδειγμα, τα παιδιά σε αυτή την ηλικία θα θυμηθούν ότι πρέπει να πλένουν τα δόντια τους πριν τον ύπνο ή να μη διασχίζουν μόνα τους τον δρόμο.

Τι να περιμένετε από το παιδί εφηβικής ηλικίας

Τα παιδιά χρειάζονται τους κανόνες και στην εφηβεία. Ειδικά, οι κανόνες που αφορούν στην ασφάλειά τους είναι ιδιαίτερα σημαντικοί σε αυτή τη φάση της ζωής τους.

Σίγουρα, θα πρέπει να περιμένετε κάποιες αλλαγές στους κανόνες καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και θέλουν μεγαλύτερη αυτονομία, ωστόσο πρέπει και πάλι να ορίσετε κάποιους αδιαπραγμάτευτους κανόνες (για παράδειγμα, «στέλνε μου πάντα ένα γραπτό μήνυμα ώστε να ξέρω ότι έφτασες καλά»).

Must in

Χημικά και κρότου λάμψης στην Ευελπίδων μετά την απόφαση για τον Νίκο Ρωμανό – Βίντεο

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά την απόφαση για προφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού για εμπλοκή στην υπόθεση της έκρηξης στους Αμπελόκηπους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024