Το γκολ του Νίκο Ελβέντι ήταν αρκετό για να δώσει ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» στην Γκλάντμπαχ, η οποία κατάφερε να επιρατήσει με 1-0 κόντρα στη Βέρνερ Βρέμης και να μειώσει τη διαφορά της από την τετράδα στον έναν βαθμό.
Χωρίς να πατήσει το γκάζι, η Γκλάντμπαχ κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γκολ του Νίκο Ελβέντι στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει ένα υπερπολύτιμο «τρίποντο» απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης, επικρατώντας εντός έδρας με 1-0.
Στην 6η θέση με 28 βαθμούς τα «πουλάρια» και μόλις στο -1 από την τετράδα και την Μπορούσια Ντόρτμουντ!
Χωρίς φάσεις κύλησε το μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως τα μετόπισθεν και να δημιουργούν ελάχιστες κλασικές φάσεις. Στο 23ο λεπτό οι γηπεδούχοι έστειλαν το πρώτο μήνυμα, με τον Χόφμαν να δοκιμάζει το πόδι του από απόσταση και την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Νόιχαους να απειλείσει, επίσης με σουτ εκτός περιοχής, με τον Παβλένκα να δείχνει τα αντανακλαστικά του και να βγάζει σε κόρνερ.
Από αλλού το περιμένανε οι φίλαθλοι της Γκλάντμπαχ το γκολ και από αλλού τους ήρθε… Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης, ο Νίκο Ελβέντι, με τον κεντρικό αμυντικό να διαμορφώνει στο 66ο λεπτό το τελικό 1-0 και να δίνει τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στα «πουλάρια».
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο Εβάν Φουρνιέ είναι έτοιμος για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό και ο Γάλλος σούπερσταρ δήλωσε ότι παιχνίδια ειδικών συνθηκών σαν ένα ντέρμπι «αιωνίων» που κρίνει τρόπαιο, δεν κρίνεται στα καθαρά... μπασκετικά στοιχεία.
Το προσεχές Μουντιάλ -αν φυσικά κληθεί στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας- δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία παράσταση στην σπουδαία καριέρα του Νεϊμάρ, όπως δήλωσε ο ίδιος.