Βραζιλία : Ασυγκράτητος ο κοροναϊός θερίζει με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό
Η Βραζιλία καταγράφει 211.491 νεκρούς και 8.573.864 κρούσματα κοροναϊού, με το Σάο Πάολο να δέχεται το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία.
- «Ειρωνικός, σαρκαστικός, λες και έχει κάνει κατόρθωμα» - Σοκάρουν οι περιγραφές για τον αστυνομικό της Βουλής
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.192 θάνατοι ασθενών με την COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 211.491 νεκρούς.
Το βαρύτερο χτύπημα στο Σάο Πάολο
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 62.094 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό να ανέρχεται σε 8.573.864, κατά την ίδια πηγή.
Η πολιτεία Σάο Πάολο, η πολυπληθέστερη στη χώρα, δέχεται το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία (50.318 θάνατοι, 1.644.225 κρούσματα), ακολουθούμενη από αυτήν του Ρίο ντε Ζανέιρο (28.026, 486.806).
Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.
Η χώρα βιώνει από τον Δεκέμβριο το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα της επιδημίας, με αυξανόμενους αριθμούς θανάτων και μολύνσεων και το σύστημα υγείας να καταρρέει σε πολλές περιοχές.
Προβλήματα στη διαδικασία ανοσοποίησης
Η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα των 212 εκατ. κατοίκων άρχισε την Κυριακή, με την αξιοποίηση του CoronaVac, εμβολίου που παράγει η κινεζική εταιρεία Sinovac σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Butantan στο Σάο Πάολο.
Ωστόσο, η χώρα, ο πρόεδρος της οποίας Ζαΐχ Μπολσονάρο υποβάθμιζε εξαρχής τη σοβαρότητα της πανδημίας, αντιμετωπίζει προβλήματα στην προσπάθεια να επιταχύνει τη διαδικασία ανοσοποίησης.
Το ινστιτούτο Fiocruz ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα μπορέσει να προμηθεύσει 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca όπως σκόπευε μέσα στον Φεβρουάριο, αλλά τον Μάρτιο, εξαιτίας καθυστερήσεων στην παράδοση ποσότητας της δραστικής ουσίας του σκευάσματος αυτού, που αναμένει από την Κίνα.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις