Αυξάνονται οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση – Τι αναφέρουν Μπίκοφ και Ηλιάδη
Όπως υποστήριξε, η παρενόχληση που υπέστη εντάχθηκε από τον καθηγητή της σε ένα αναγεννησιακό μοντέλο διδασκαλίας
Μία νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τη Μελίνα Μάσχα, η οποία καταγγέλλει παρενόχληση όταν εκείνη ήταν πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα θεάτρου στη σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Όπως υποστήριξε, η παρενόχληση που υπέστη εντάχθηκε από τον καθηγητή της σε ένα αναγεννησιακό μοντέλο διδασκαλίας. Συγκεκριμένα, αυτή η περίπτωση πρόκειται για «μια στοχευμένα συστηματική μεθόδευση με στόχο να προωθηθούν οι σκοποί του καθηγητή με απομόνωση, εγκλωβισμό, συναισθηματικό εκβιασμό και ψυχολογική πίεση. Το περιστατικό πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αποτέλεσμα ο εν λόγω καθηγητής να απολυθεί και να μην ξαναδιδάξει ξανά σε πανεπιστήμια της Ελλάδας.
Όπως είπε η κυρία Μάσχα, η καταγγελία έγινε από 7 κοπέλες, αλλά στην πραγματικότητα τα περιστατικά ήταν περισσότερα.
Για τέτοιου είδους περιστατικά, μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρώην διεθνής πολίστρια, Μάνια Μπίκοφ και η δημοσιογράφος Γιάννα Ηλιάδη.
Η κυρία Ηλιάδη μίλησε για την προσωπική της εμπειρία σύμφωνα με την οποία δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υφυπουργό ενώ βρισκόταν εν ώρα εργασίας. Η αντίδρασή της ήταν άμεση βάζοντας τις φωνές και βγαίνοντας εξοργισμένη από το γραφείο του. Το περιστατικό έμεινε εκεί υπό το φόβο δημιουργίας σκανδάλου.
Για αντίστοιχες καταγγελίες που έχουν γίνει στο στρατό, η κυρία Ηλιάδη υποστήριξε πως είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεσαι εναντίον ανωτέρων σου όταν ο/η καταγγέλλων/ουσα είναι ιεραρχικά κατώτερος/η.
Από την πλευρά της η κυρία Μπίκοφ σχολίασε τις νέες καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για παρενόχληση 12χρονης αθλήτριας προ δεκαετίας υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι συγκλονιστικό.
Δήλωσε πως να βγεις δημοσίως και να παραδεχτείς ένα τέτοιο γεγονός είναι πάρα πολύ δύσκολο και ευχήθηκε πως μέσα από όλον αυτό τον κύκλο καταγγελιών, ο κόσμος θα σπάσει τη σιωπή του.
Ως προπονήτρια στη σχολή ναυαγοσωστικής, υποστήριξε πως υπάρχει μάθημα διαχείρισης των παιδιών και αντιμετώπισης ευαίσθητων καταστάσεων.
«Ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία, συμβαίνει και στον αθλητισμό», κατέληξε η κυρία Μπίκοφ.
- Ισραήλ: Αεροπορική επίθεση σε βάρος των Χούθι στην Υεμένη
- Η Νάταλι Πόρτμαν με «χριστουγεννιάτικο» μαύρο μπικίνι στο Σεν Μπαρτς μετά το διαζύγιο
- Λαβρόφ: Η Γαλλία πρότεινε διάλογο για το ουκρανικό χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας
- Μονακό: Τέλος και επίσημα ο Κορκμάζ (pic)
- Λάρισα: Οχήματα εγκλωβίστηκαν σε ορεινά χωριά λόγω έντονης χιονόπτωσης
- Το μπουκάλι – «σκονάκι» του Πίκφορντ έκανε και πάλι τη… δουλειά του (pic)