Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γκλαστονμπέρι : Το εμβληματικό φεστιβάλ ακυρώνεται λόγω κοροναϊού

Γκλαστονμπέρι : Το εμβληματικό φεστιβάλ ακυρώνεται λόγω κοροναϊού

Οι διοργανωτές προχώρησαν σε μια ανακοίνωση που απογοήτευσε αμέτρητους επίδοξους θεατές σε όλο τον πλανήτη

Ακυρώθηκε το φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι για το 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών.

«Με μεγάλη λύπη σας ανακοινώνουμε ότι φέτος το φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι δεν θα πραγματοποιηθεί, και ότι αυτή θα είναι άλλη μια χρονιά στην οποία θα παραμείνουμε αναγκαστικά αδρανείς», δήλωσαν οι διοργανωτές Μάικλ και Έμιλι Ίβις σε ανακοίνωσή τους. «Παρά τις προσπάθειές μας να κινήσουμε γη και ουρανό, έχει καταστεί σαφές ότι η πραγματοποίηση του φεστιβάλ στη διάρκεια της φετινής χρονιάς είναι απλώς ανέφικτη. Λυπόμαστε πολύ που σας απογοητεύουμε».

Το φεστιβάλ δεν αναβλήθηκε για κάποια άλλη στιγμή εντός της χρονιάς. «Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να ετοιμάσουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό για όλους μας στη διάρκεια του 2022», είπαν οι Ίβις παρηγορώντας τους λάτρεις του φεστιβάλ.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν τόνισε: «Είμαι εξίσου απογοητευμένος με όλους τους άλλους από την ακύρωση του φετινού Γκλαστονμπέρι. Αυτή η δυσάρεστη αλλά κατανοητή απόφαση αποτελεί μια αναγνώριση ότι η δημόσια υγεία έχει προτεραιότητα». Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση εξετάζει «τα προβλήματα της ασφάλισης» των φεστιβάλ, τη στιγμή που πολλοί διοργανωτές καλούν για ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα με την υποστήριξη της κυβέρνησης που θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν να σχεδιάζουν εκδηλώσεις και στο μέλλον.

Το Γκλαστονμπέρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά φεστιβάλ, προσελκύοντας ακόμη και 210.000 άτομα ανά έτος, γεγονός που συνέβαλε στην απόφαση των διοργανωτών να το ακυρώσουν ήδη από τώρα. Τα μικρότερα φεστιβάλ, που απαιτούν από έξι έως οκτώ μήνες για τις προετοιμασίες τους, αναμένεται να καταλήξουν στις τελικές τους αποφάσεις μέχρι τον Μάρτιο.

Ο βουλευτής Τζούλιαν Νάιτ, επικεφαλής της επιτροπής ψηφιακών μέσων, κουλτούρας, ΜΜΕ και αθλητισμού δήλωσε στον Guardian ότι η είδηση ήταν «συνταρακτική».

«Έχουμε καλέσει επανειλημμένως τους υπουργούς να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν τα παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ μας, όπως αυτό, με ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα με τη στήριξη της κυβέρνησης. Η έκκλησή μας έπεσε στο κενό και τώρα όλα αρχίζουν να καταστρέφονται. Το στολίδι του στέμματος θα λείψει, όμως είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να αγνοεί το μήνυμά μας –πρέπει να δράσει τώρα για να προστατέψει τον γεμάτο ζωή και κρίσιμο τομέα των φεστιβάλ».

Ο Ριντ πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι ολόκληρη η σεζόν των φεστιβάλ θα ακυρωθεί. Μια δεύτερη χρονιά ακυρώσεων, όμως, αυξάνει κατά τη γνώμη του τον κίνδυνο πολλοί διοργανωτές να βρεθούν εκτός αγοράς.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024