Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Δράμας : Επιστρέφει με νέο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα LAB

Φεστιβάλ Δράμας : Επιστρέφει με νέο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα LAB

Μετά από 7 χρόνια επιτυχημένης διεξαγωγής του Pitching Lab, το Φεστιβάλ Δράμας, κάνει το επόμενο βήμα: θέλοντας να ενδυναμώσει τον εκπαιδευτικό του ρόλο, εγκαινιάζει ένα νέο, σταθερό εκπαιδευτικό εργαλείο για μελλοντικές δράσεις.

Μετά από 7 χρόνια επιτυχημένης διεξαγωγής του Pitching Lab, το Φεστιβάλ Δράμας, κάνει το επόμενο βήμα: θέλοντας να ενδυναμώσει τον εκπαιδευτικό του ρόλο, εγκαινιάζει ένα νέο, σταθερό εκπαιδευτικό εργαλείο για μελλοντικές δράσεις.

Το LAB του φεστιβάλ Δράμας, όπως θα λέγεται το νέο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του DISFF με επικεφαλής την Βαρβάρα Δούκα, θα περιλαμβάνει εκπαιδευτική ψηφιακή πλατφόρμα για επαγγελματίες και παιδιά, masterclasses, εργαστήρια, Pitching Lab, residencies (εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοξενίας σπουδαστών και επαγγελματιών), και άλλες δράσεις.

Δημοσιεύτηκε από Drama International Short Film Festival – Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας στις Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

To πρώτο Lab, στις 5-7/2, online

Tο πρώτο τριήμερο LAB του 2021, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Creative Europe (το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε σε ξεχωριστό αρχείο) το οποίο θα διεξαχθεί στις 5-7 Φεβρουαρίου online μέσω zoom (δηλώστε συμμετοχή στο info@dramafilmfestival.gr). Συμμετέχουν οι Βαρβάρα Δούκα, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Ντενίς Νικολάκου, Στάθης Παρασκευόπουλος και Θέλγια Πετράκη, ενώ σε συζήτηση που συντονίζει ο Ηλίας Δημητρίου, παίρνουν μέρος οι σκηνοθέτες Ρηνιώ Δραγασάκη, Γιώργος Ζώης, Τζώρτζης Γρηγοράκης, Γιώργος Μπουγιούκος, Χάρης Βαφειάδης και Γιάννης Μπουγιούκας.

Ναυαρχίδα των εργαστηρίων του DISFF παραμένει βέβαια το DRAMA PITCHING LAB που λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια και από το οποίο έχουν παραχθεί περισσότερες από 20 ταινίες μικρού μήκους -ταινίες οι οποίες έχουν μια αξιοσημείωτη πορεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στόχος είναι, από φέτος, αυτές οι δράσεις να αναπτυχθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους -αξιοποιώντας μία εξαιρετική συγκυρία: ο ελληνικός κινηματογράφος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μεγάλη άνθηση και αναγνώριση, κυρίως μέσα από τις μικρού μήκους ταινίες που αποσπούν παγκόσμιες διακρίσεις και προσελκύουν το ενδιαφέρον ενός διεθνούς κοινού. Οι περισσότεροι από αυτούς τους σκηνοθέτες έχουν άλλωστε ξεκινήσει την κινηματογραφική τους πορεία από τη Δράμα, έχοντας διακριθεί στο φεστιβάλ.

Ο ετήσιος προγραμματισμός του Lab περιλαμβάνει μία σειρά από workshops, προβολές, masterclasses και διαδραστικά εργαστήρια με παιδιά (Κid’s LAB).
Να θυμίσουμε πως το Φεστιβάλ Δράμας, σχεδόν από την αρχή της λειτουργίας του, δίνει έμφαση στην δια βίου εκπαίδευση τόσο των επαγγελματιών του κινηματογράφου όσο και του κοινού διαφόρων ηλικιών. Στα εκπαιδευτικά του προγράμματα λειτουργούν εργαστήρια για επαγγελματίες, σκηνοθέτες, παραγωγούς, διευθυντές φωτογραφίας, σεναριογράφους κλπ.

Το νέο άλλωστε διεθνές σπουδαστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, στο οποίο θα διαγωνίζονται ταινίες από τις καλύτερες σχολές του κόσμου, είναι ενδεικτικό της έμφασης που δίνεται στο εκπαιδευτικό κομμάτι – την ίδια στιγμή που, ως γνωστόν, δρομολογείται η ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου στην πόλη της Δράμας…

LAB – ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 5-6-7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/2

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ PITCHING LAB
19.00′- 21.00′ Βαρβάρα Δούκα

Ναυαρχίδα των εργαστηρίων μας είναι το PITCHING LAB που λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια και από το οποίο έχουν παραχθεί περισσότερες από 20 ταινίες μικρού μήκους με συμπαραγωγή -ταινίες με λαμπρή πορεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Tι είναι το pitching λοιπόν, πώς φτιάχνεται ο φάκελος για το pitching lab της Δράμας, τι πρέπει να προσέχει κάποιος στην κατάρτιση του φακέλου – Το pitching ως μέσον βελτίωσης των ιδεών και των σχεδίων (αυθεντικότητα, πρωτοτυπία, πώς συνδέονται τα σχέδια με τη σύγχρονη πραγματικότητα και σκέψη) – Q&A

CINEMATHERAPY
21.00′- 22.30′ Ντενίς Νικολάκου

Σε συνέχεια του πρώτου πετυχημένου εργαστηρίου Κινηματογραφοθεραπείας με τον Οσκαρικό Pawel Pawlikowski στη Δράμα, η ψυχοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου θα αναλύσει ψυχολογικά την ταινία ‘Bella’ σε μια συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα Θέλγια Πετράκη, μεγάλη νικήτρια του 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Θα ακολουθήσει Q&A.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
17.00′- 19.00′ Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Διαδραστικό εργαστήρι – Ασκήσεις

TREATMENT-SYNOPSIS-LOGLINE – Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ
19.10′ – 21.10′ Στάθης Παρασκευόπουλος

Διαδραστικό εργαστήρι – Ασκήσεις

ΚΥΡΙΑΚH 7/2

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
17.00′ – 18.30′ Συντονίζει ο Ηλίας Δημητρίου

Συζήτηση με τους βραβευμένους σκηνοθέτες: Ρηνιώ Δραγασάκη – Γιώργο Ζώη – Τζώρτζη Γρηγοράκη – Γιώργο Μπουγιούκο – Χάρη Βαφειάδη – Γιάννη Μπουγιούκα – των οποίων είχαμε τη δυνατότητα να δούμε τις ταινίες, για τα βήματα που ακολούθησαν, πώς συνέχισαν μετά τη βράβευση τους, πώς αξιοποίησαν χρηματοδοτικά εργαλεία , και πώς ορισμένοι έφτασαν σε Μεγάλου Μήκους Ταινία.

CINEMATHERAPY ΙΙ
18.45′ – 20.15′ Ντενίς Νικολάκου

Η ψυχοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου θα αναλύσει ψυχολογικά την ταινία ‘ΧΑΜΑΜ’ σε μια συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα Βαρβάρα Δούκα. Η ταινία προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Θα ακολουθήσει Q&A.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
20.15′ – 20.30′ Βαρβάρα Δούκα

Must in

Απότομη πτώση στα αποθέματα γλυκού νερού – Ανησυχία για παγκόσμια ξηρασία

Η ποσότητα γλυκού νερού που χάθηκε σε μια δεκαετία ξεπερνά κατά 35.000 φορές τη λίμνη του Μαραθώνα. Η προειδοποίηση του ΟΗΕ και ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024