Επειδή υπήρξε ένα είδος αναταραχής από νοσταλγούς του παρελθόντος ότι δήθεν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφαίρεσε από το γραφείο της τη σημαία με το εθνόσημο, έχω επιπλέον (από όσα σας είχα αποκαλύψει) να σας πω και τούτα: Η σημαία, η οποία ήταν δημιούργημα του πρώην Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου, δεν έχει εξαφανιστεί. Απόδειξη ότι εμφανίστηκε στην Προεδρική Φρουρά, όχι ως σημαία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αλλά ως μια σημαία που έχει πάνω της το εθνόσημο. Και τίποτα άλλο.
Στη θέση της σημαίας στο Προεδρικό Μέγαρο εμφανίστηκαν τα δώρα που έχουν προσφέρει στην Πρόεδρο οι άνδρες της Προεδρικής Φρουράς. Το κεντημένο στο χέρι γιλέκο της στολής ευζώνων και ένα αυθεντικό τσαρούχι, που η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τοποθέτησε στο γραφείο της τιμώντας την Προεδρική Φρουρά. Δεν χρειάζεται να σας πω, είναι πλέον γνωστό ότι η στολή των ευζώνων κατασκευάζεται μέσα στο στρατόπεδο από ειδικευμένους τεχνίτες και το κάθε τσαρούχι ζυγίζει περίπου 1,5 κιλό. Μέσα στη σόλα, το τσαρούχι έχει τουλάχιστον 60 καρφιά για να μην γλιστρούν ο εύζωνες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.