Οι ψηφιακές μας συνήθειες επιβαρύνουν το περιβάλλον
Ενεργοποιήθηκε στις 10 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος Εξοικονομώ Αυτονομώ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
- Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Τα επτά θέματα
- Ανήλικοι μαχαίρωσαν 23χρονο στον πνεύμονα για… μία παρατήρηση - Τι λέει ο πατέρας του θύματος
- Ισχυροί άνεμοι στη Βρετανία - Μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις ενόψει των Χριστουγέννων
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
Έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας ωστόσο οι ψηφιακές μας συνήθειες φαίνεται πως επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Ενεργοποιήθηκε στις 10 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος Εξοικονομώ Αυτονομώ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Έπειτα από μετατροπές του χρονοδιαγράμματος, στις 27 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στις 29 Ιανουαρίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η έναρξη υποβολής αιτήσεων θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου.
Η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε πολυκατοικίες θα ξεκινήσει από τις 3 Φεβρουαρίου σε όλη την επικράτεια, ενώ ίδια παραμένει η ώρα έναρξης της διαδικασίας.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι ρύποι στην ατμόσφαιρα μειώθηκαν πρόσκαιρα παγκοσμίως, ωστόσο η χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε, γεγονός που σύμφωνα με τους επιστήμονες επιβαρύνει εξίσου σημαντικά το περιβάλλον.
Το πιο έντονο αποτύπωμα στον πλανήτη το αφήνει μάλιστα μία καινούρια μας συνήθεια, η συχνή χρήση της κάμερας.
Έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας ωστόσο οι ψηφιακές μας συνήθειες φαίνεται πως επιβαρύνουν το περιβάλλον. Ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούμε την κάμερα. Σύμφωνα με έρευνα, μία και μόνο βιντεοκλήση απαιτεί ενέργεια που για να παραχθεί επιβαρύνει τη Γη με έως και 1000 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ενώ της στερεί έως και 12 λίτρα νερού.
Κλείνοντας ωστόσο την κάμερά μας κατά τη διάρκεια μίας τηλεδιάσκεψης, μπορούμε να περιορίσουμε τη ρύπανση αυτή κατά 96%.
Από τον περασμένο Μάρτιο, λόγω πανδημίας, η κίνηση στο διαδίκτυο αυξήθηκε σε πολλές χώρες τουλάχιστον κατά 20%.
Εάν ωστόσο αυτή η τάση συνεχιστεί το 2021, ερευνητές εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς η χρήση του διαδικτύου θα οδηγήσει σε εκπομπές άνθρακα μεγάλης ποσότητας, που για να απορροφηθεί θα χρειαστεί ένα δάσος έκτασης περίπου 180 εκατ. στρεμμάτων.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να σχεδιαστούν κατάλληλες πολιτικές για να προληφθεί η επιβάρυνση που προκαλούν στο περιβάλλον.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις