Πράσινο από Γερουσία : Η Τζάνετ Γέλεν είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
Η Τζάνετ Γέλεν, οικονομολόγος που χαίρει σεβασμού, θα αντικαταστήσει τον Στίβεν Μνούτσιν εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κοροναϊού.
Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Τζάνετ Γέλεν, της άλλοτε προέδρου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, στο αξίωμα της υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.
Στη θέση του Μνούτσιν
Είναι η πρώτη γυναίκα που θα το αναλάβει.
Η κυρία Γέλεν, 74 ετών, είναι το τρίτο μέλος της κυβέρνησης του δημοκρατικού προέδρου που ο διορισμός του εξασφαλίζει πράσινο φως από την αμερικανική άνω Βουλή, μετά τον Λόιντ Οστιν (ο στρατηγός ε.α. έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε υπουργός Αμυνας) και την Αβριλ Χέινς (η άλλοτε δεύτερη τη τάξει της CIA ανέλαβε διευθύντρια των υπηρεσιών πληροφοριών).
Η κυρία Γέλεν, οικονομολόγος που χαίρει σεβασμού, θα αντικαταστήσει τον Στίβεν Μνούτσιν εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του νέου κοροναϊού.
Πηγή: ΑΠΕ
- Αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο – Στοιχεία ΔΥΠΑ (Πίνακες)
- «Δεν θα επιτρέψουμε στο AfD να καταστρέψει την Γερμανία» – Ο Μερτς δεσμεύεται να κρατήσει μακριά την ακροδεξιά
- Φάμελλος: Η ακρίβεια Μητσοτάκη λειτουργεί εις βάρος και των καταναλωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
- Την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης για το έργο της Αφαλάτωσης στη Χρυσηίδα Κέρκυρας, ζητάει ο Περιφερειάρχης
- Φουρνιέ: «Να είμαστε η πιο σκληρή ομάδα, αυτή που το θέλει περισσότερο»
- Μεθυσμένος ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε πεζή στην Πατησίων







