Ισλανδία : Ξεκίνησε η έκδοση των πρώτων ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού
Η Ισλανδία εξέδωσε τα πρώτα «πιστοποιητικά» εμβολιασμού, τα οποία έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τις μετακινήσεις των προσώπων που έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19, ανακοίνωσαν οι Αρχές.
Η Ισλανδία εξέδωσε σήμερα, Τρίτη, τα πρώτα «πιστοποιητικά» εμβολιασμού, τα οποία έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τις μετακινήσεις των προσώπων που έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19, ανακοίνωσαν οι Αρχές.
Περίπου 4.800 άνθρωποι που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου μπορούν προς το παρόν να αποκτήσουν αυτά τα ψηφιακά πιστοποιητικά, μετά την ενεργοποίηση, την περασμένη Πέμπτη, ειδικής διαδικτυακής υπηρεσίας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στόχος να διευκολυνθούν τα ταξίδια
«Ο στόχος είναι να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των ανθρώπων μεταξύ των χωρών, ώστε (οι ταξιδιώτες) να παρουσιάζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά τον έλεγχο στα σύνορα και να εξαιρούνται από τα περιοριστικά μέτρα που θέτει η κάθε χώρα», πρόσθεσε.
Προς το παρόν πάντως, για τους Ισλανδούς κατόχους του πιστοποιητικού, η αξία του παραμένει μόνο στη θεωρία, αφού δεν αναγνωρίζεται διεθνώς.
Όμως, εφόσον αναγνωριστεί, η Ισλανδία σκοπεύει να επιτρέπει την είσοδο, χωρίς έλεγχο, όσων διαθέτουν πιστοποιητικά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Χώρου Σένγκεν ή ακόμη και εκείνα που ενδεχομένως να εκδίδει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Η Ισλανδία δεν είναι μέλος της ΕΕ, όμως ανήκει στον Χώρο Σένγκεν.
Η έκδοση τέτοιων πιστοποιητικών εμβολιασμού ή «διαβατηρίων» συζητείται τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους της ΕΕ, ωστόσο κάποιες χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία θεωρούν πρόωρη τη συζήτηση αυτήν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
- Πόλεμος μέχρις εσχάτων: Ο Μπρούκλιν καταγγέλει τους Μπέκαμ για «χειραγώγηση, ταπείνωση, απληστία» – «Δεν είναι οικογένεια, είναι πολυεθνική»
- Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη στην Καμπούλ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





















![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442