Πετρέλαιο θέρμανσης : Αγορές με το μπιτόνι στη Βόρεια Ελλάδα
Αύξηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης με μπιτόνι και στις καταναλώσεις που δεν ξεπερνούν τα 150 λίτρα σημειώθηκε, τους τελευταίους μήνες, στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Θεσσαλονίκης
- «Είσαι ο διάβολος» – Αντιμέτωποι με τον πατέρα τους οι γιοι της Ζιζέλ Πελικό
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Οι ληστές που έκλεψαν τα πορτρέτα των Ελισάβετ Β' και Μαργκρέτε Β' του Άντι Γουόρχολ τα έκαναν όλα στραβά
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
Αύξηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης με μπιτόνι και στις καταναλώσεις που δεν ξεπερνούν τα 150 λίτρα σημειώθηκε, τους τελευταίους μήνες, στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του σωματείου πρατηριούχων καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος» Θέμης Κιουρτζής.
Οπως χαρακτηριστικά είπε, η αύξηση αυτή «αγγίζει» σε ποσοστό το 150% σε σχέση με την περσινή χρονιά. «Η οικονομική κρίση που επέφερε η πανδημία αποτυπώθηκε και στον κλάδο μας», είπε και πρόσθεσε: «Εχουμε τεράστια μείωση του τζίρου και παράλληλα ραγδαία αύξηση στην πώληση με τα μπιτονάκια από την αντλία και τις παραγγελίες για πετρέλαιο μέχρι 150 λίτρα.
Μείωση 35%
Η αγορά πετρελαίου με μπιτόνι και οι μικρές καταναλώσεις έχουν αύξηση 150% με 200%», σημείωσε ο κ. Κιουρτζής, εξηγώντας πως πολύς κόσμος αδυνατεί ν’ αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας των συνθηκών στην αγορά εργασίας λόγω κορoναϊού.
«Ο Απρίλιος ήταν ένας μήνας που πουλήθηκε μεγάλη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης και ήταν σίγουρο ότι η κίνηση τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα ήταν πολύ χαμηλή», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρινίζοντας πως μέχρι τώρα «υπολογίζουμε ότι η μείωση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης είναι 35% σε σχέση με την περσινή χρονιά».
Ποιοι δεν πήραν πετρέλαιο
«Εξαιτίας της πανδημίας και της απαγόρευσης, η πτώση στην κατανάλωση και στα υγρά και τα αέρια καύσιμα είναι πάνω από 30%. Σημαντικοί καταναλωτές όπως οι ιδιοκτήτες λεωφορείων και τα καταστήματα εστίασης δεν πήραν καύσιμα και αυτό έχει επηρεάσει πολύ τον κλάδο μας», αναφέρει ο κ. Κιουρτζής, επισημαίνοντας πως τα πρατήρια καυσίμων, παρότι παραμένουν ανοιχτά, «καθημερινά σημειώνουν μεγάλη ζημία, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα επιβίωσης για πολλούς επαγγελματίες».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις