Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης. Επίσης, ζητά από το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια.
- Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Τα επτά θέματα
- Ανατριχιαστική δολοφονία - Πατέρας αποκεφαλίζει τον ενός έτους γιό του
- Ισχυροί άνεμοι στη Βρετανία - Μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις ενόψει των Χριστουγέννων
- Νετανιάχου: «Θα δράσουμε κατά των Χούθι, όπως δράσαμε κατά των τρομοκρατών του Ιράν»
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια με μαζική συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι διαδηλώνουν κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια με κύριο σημείο αντίδρασης τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την κατάργηση των «αιωνίων» φοιτητών.
Κλειστός είναι και ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».
Σημειώνεται, ότι παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, μαζική είναι η συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων. Λίγο πριν από τις 13:00, όταν και ήταν προγραμματισμένο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, οι φοιτητές… «βγήκαν» από τους γύρω δρόμους, η Πανεπιστημίου γέμισε κόσμο,
Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων. Επίσης, ζητά από το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω το σχέδιο νόμου για τα πανεπιστήμια.
«Όλος ο προγραμματισμός της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία εξαντλήθηκε σε μια μάσκα, ένα «χορηγούμενο» παγουρίνο και οδηγίες για ανοικτά παράθυρα εν μέσω ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών», αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).
Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες που τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργούν δια ζώσης έχουν κλείσει πάνω από 200 τμήματα ή/και σχολικές μονάδες, λόγω κρουσμάτων. «Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, αντί να ικανοποιήσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, προχωρούν σε αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο», τονίζει η ΔΟΕ.
«Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», αναφέρει, από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ.
«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών, προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», σημειώνει η ΟΛΜΕ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις