Οι αρχαίες θεότητες με τις οποίες συνδέονται τα ζώδια
Κάθε ζώδιο έχει την δική του ξεχωριστή θεότητα να το αντιπροσωπεύει
Κάθε ζώδιο έχει την δική του ξεχωριστή θεότητα να το αντιπροσωπεύει.
Μια γυναικεία μορφή με ξεχωριστά χαρακτηριστικά που παίζει έναν σπουδαίο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων γενικά.
Ποια είναι λοιπόν η θεά που αντιστοιχεί στο δικό σου ζώδιο και του χαρίζει την προστασία της;
ΚΡΙΟΣ- Μπρίγκιντ
Στην Κελτική μυθολογία, η Μπρίγκιντ είναι η κόρη του Ντάγκντα, του παντοδύναμου Θεού των Τουάθα ντε Ντανάν και σύζυγος του Μπρες των Φομόριαν.
Είναι μια αγαπημένη θεά της Ιρλανδίας, αν και η λατρεία της εξαπλώθηκε και στην Αγγλία όπου είναι πιο γνωστή με το όνομα Brigantia. Πολλές πηγές και πηγάδια ήταν αφιερωμένα στη θεά αυτή.
Η Μπρίγκιντ είναι θεά της φωτιάς, του φωτός και της θερμότητας και το όνομά της σημαίνει «λαμπερή».
Είναι η κυρίαρχη όλων των τεχνών (συμπεριλαμβανομένης της μαγείας) και γενικά απεικονίζεται ως σιδηρουργός.
Είναι η φύλακας της θεϊκής σφυρηλάτησης και του σπιτιού ικανή να μεταμορφώσει το ένα πράγμα σε κάτι άλλο.
Ο Κριός ταιριάζει λόγω της «Θεϊκής Φωτιάς» της και της δύναμής της…
ΤΑΥΡΟΣ – Άθωρ
Η Άθωρ ή και Αθώρ ή Ήσατ ήταν η αιγυπτιακή θεότητα, την οποία οι Έλληνες ταύτιζαν με την Θεά Αφροδίτη. Αναφέρεται συνήθως ως κόρη του Ρα και σύζυγος του Ώρου. Ενίοτε όμως, αποδίδεται ως μητέρα του και τότε το όνομά της ερμηνεύεται ως «κατοικία του Ώρου», επειδή ο ηλιακός θεός κατέβαινε κάθε βράδυ στους κόλπους της, για να αναγεννηθεί την επομένη.
Ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς θεότητες της Αιγύπτου. Λατρευόταν τόσο από τους βασιλείς, όσο και από τους κοινούς ανθρώπους.
Σε ναούς και ταφικά έργα ζωγραφικής, περιγράφεται συχνά ως «κυρία της Δύσης», η οποία υποδέχεται τους νεκρούς στη μετά θάνατον ζωή.
Σε άλλους ρόλους, ήταν μια θεά της αγάπης, της χαράς, της μουσικής, του χορού, των ξένων χωρών και της γονιμότητας που συνέβαλε, ώστε να απολαύσουν οι άνθρωποι τις μικρές χαρές της ζωής, γι’ αυτό ταιριάζει στον Ταύρο.
ΔΙΔΥΜΟΙ – Ίρις
Η προστάτιδα των Διδύμων είναι η Ίρις, η φτερωτή θεά του Ολύμπου, η οποία συνδέει τους θεούς με τους ανθρώπους.
Είναι υπεύθυνη για την μεταφορά των οιωνών και των μηνυμάτων των θεών στους θνητούς, ενώ βοήθησε επίσης τους Θεούς όταν χρειαζόταν.
Ταξιδεύει με την ταχύτητα του ανέμου από το ένα άκρο του κόσμου στο άλλο και στα βάθη της θάλασσας και του κάτω κόσμου.
Η Ίρις, η θεά με τα χρυσά φτερά, είναι η προσωποποίηση του ουράνιου τόξου.
Με τα επτά κύρια χρώματά του, συμβολίζει την ποικιλομορφία της ζωής και τα 7 και πολλά άλλα βασίλεια στα οποία μπορεί να ταξιδέψει.
Επιπλέον, η Ίρις ταιριάζει με την ευπροσάρμοστη φύση του.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ – Άρτεμις
Η προστάτιδα Θεά του Καρκίνου είναι η δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα.
Είναι ο Θεός και η Θεά του Ήλιου και της Σελήνης αντίστοιχα.
Η Άρτεμις, είναι η κυνηγός, αυτή που μας προστατεύει και βοηθά τις γυναίκες κατά τον τοκετό. Αυτό το ιερό καθήκον -να βοηθήσει τις έγκυες γυναίκες- την έκανε εξαιρετικά δημοφιλή στον αρχαίο κόσμο.
Ήταν η Θεά του τοκετού και των μαιών.
Επιπλέον, η Άρτεμις, ως η Θεά της Σελήνης θεωρήθηκε μια από τις πιο ισχυρές μάγισσες που είχε δει ποτέ ο κόσμος. Οι ιερείς της μπορούσαν πραγματικά να «καλέσουν» τη Σελήνη.
ΛΕΩΝ – Σεκχμέτ
Η Σεκχμέτ ( ή αλλιώς Σέκμετ, Σεκμέτ ή Σεχμέτ) είναι μια από τις παλαιότερες και πιο σεβαστές θεές στο Αιγυπτιακό Πάνθεον. Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη «sekhem» που σημαίνει δύναμη.
Έτσι, οι περισσότεροι μελετητές αποκαλούν συχνά τη θεά αυτή «Ισχυρή». Η Σεκχμέτ θεωρήθηκε θεά πολεμιστής, άγρια και ισχυρή, προστάτιδα όλων των ιερών, των αιγυπτιακών συνόρων και της βασιλείας των Φαραώ.
Για αυτά τα χαρακτηριστικά, τιμάται ως «εκείνη μπροστά από την οποία τρέμει το κακό» και ως «εκείνη που δε μασάει», τονίζοντας τις πτυχές της ως θεϊκή τιμωρία.
Η Σεκχμέτ πιστεύεται ότι στέκεται και υπερασπίζεται τον Ρα ενάντια στον μεγάλο εχθρό του, τον Απόφις, το μεγάλο κακό φίδι.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ – Περσεφόνη
Η Περσεφόνη είναι η ίδια η Παρθένος. Είναι μια όμορφη κοπέλα που «μάγεψε» τον βασιλιά του κάτω κόσμου.
Αφού άκουσε το γέλιο της, ο Άδης, ο φοβερός θεός του κάτω κόσμου, ερωτεύτηκε την όμορφη κόρη της Δήμητρας, θεά της συγκομιδής.
Μια μέρα, ο Άδης παρακολούθησε την Περσεφόνη να παίζει με τον Κέρβερο και αποφάσισε ότι θα έπρεπε να είναι δική του για πάντα.
Η Περσεφόνη είναι η βασίλισσα της κόλασης και είναι επίσης υπεύθυνη για την αλλαγή των εποχών.
Όταν η Περσεφόνη πηγαίνει στον κάτω κόσμο, στην φθινοπωρινή ισημερία, η Μητέρα Φύση κοιμάται. Με την επιστροφή της από τον κάτω κόσμο, στην ισημερία της άνοιξης, η Μητέρα Φύση ανασταίνεται.
Η Περσεφόνη δείχνει ότι δεν υπάρχει πραγματικό τέλος, η ζωή συνεχίζεται και η άνοιξη θα επιστρέψει! Έφαγε 6 σπόρους ροδιού, τυχαίο που η Παρθένος είναι το έκτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου;
ΖΥΓΟΣ – Ίσις
Η Ίσιδα είναι μια στοργική μητέρα, η κυρία κάθε μαγείας και θεραπείας. Είναι η σύζυγος του Οσίρις και η μητέρα του Ώρου.
Η μαγεία της Ίσιδας ήταν τόσο δυνατή που κατάφερε ακόμη και να αναστήσει τον άντρα της για να κάνει τον γιο τους, τον Ώρο.
Όλοι προσεύχονταν σε εκείνη. Οι πλούσιοι, οι φτωχοί, ο αφέντης και οι σκλάβοι, επειδή η Ίσις είναι η στοργική μητέρα όλων και είναι πάντα έτοιμη να ακούσει τις προσευχές μας.
Είναι η τέλεια γυναίκα, αυτή που αφιερώνεται στον γάμο της και κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει την οικογένειά της.
Η Ίσις είναι η προστάτιδα των Τεχνών.
Έχει αυτοπεποίθηση και είναι σοφή.
Οι Ζυγοί μπορούν να ταυτιστούν με την Ίσιδα που δίνει δύναμη και τη σοφία που χρειάζεται για να παρθούν και να τηρηθούν οι σωστές αποφάσεις και να εξισορροπηστούν τα συναισθήματα.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ – Μόρριγαν
Μια Θεά του πολέμου που συνδέεται με το θάνατο και συχνά εκπροσωπείται από τρία κοράκια. Η Μόρριγαν λατρεύει αυτά τα πουλιά.
Η εύρεση ενός μαύρου φτερού κατά τύχη θεωρούνταν ένας κακός οιωνός. Η σύνδεση του Σκορπιού με την συγκεκριμένη θεά και τα κοράκια είναι προφανής.
Το κοράκι θεωρείται ένα πουλί που μπορεί να «δει» το βασίλειο των νεκρών.
Η Μόρριγαν είναι αυτή που αποφασίζει ποιος θα φύγει ζωντανός από το πεδίο της μάχης και ποιος θα είναι αυτός που θα τον κουβαλήσουν πάνω στην ασπίδα του.
Η δύναμή της είναι απίστευτη, αν και λίγοι μπορούν να γνωρίζουν την έκτασή της και της αρέσει να κρατάει μυστικά για τον εαυτό της.
Η ζωή είναι μια ατελείωτη μάχη για σοφία και ο Σκορπιός είναι ένας πολεμιστής που γεννήθηκε σε αυτόν τον κόσμο για να αναζητά την αλήθεια.
ΤΟΞΟΤΗΣ – Αθηνά
Η Αθηνά είναι η προστάτιδα Θεά του Τοξότη. Λατρεύεται ως θεά της σοφίας.
Είναι δίκαιη, θαρραλέα και ισχυρή, δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα, έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη και έως ότου το καλό να κερδίσει τη μάχη.
Η Αθηνά είναι η θεά που ενθάρρυνε τη γενναιότητα και το μην υπολογίζονται οι φόβοι, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η πορεία ενός ανθρώπου.
Το ιερό ζώο της Αθηνάς είναι η κουκουβάγια, που παρατηρεί τα πάντα, γνωρίζοντας την αλήθεια.
Η Αθηνά έδινε τη σοφία, που αποκτάται μέσω της καθημερινής εμπειρίας, για να την πάρεις όμως ήταν απαραίτητο να είσαι ειλικρινής και καλοπροαίρετος κι οι Τοξότες μπορούν να ταυτιστούν μαζί της.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – Φρέγια
Η Φρέγια ήταν η προστάτιδα των μαγισσών και η μορφή της μαγείας που ασκούσαν ονομάστηκε Seidr.
Ο θρύλος λέει ότι μόνο οι γυναίκες μπορούσαν να μάθουν και να εξασκήσουν τη Seidr και ότι ο Θεός Όντιν μεταμορφώθηκε σε γυναίκα για να μπορέσει να μάθει αυτό το είδος μαγείας.
Η Seidr περιγράφεται ως μια σαμανική μορφή μαγείας και οι κύριες πρακτικές περιλαμβάνουν τα ξόρκια με φωνές, επικοινωνία με τα πνεύματα και τους νεκρούς, μαντεία και οράματα για το μέλλον.
Με την είσοδο σε φάση έκστασης, λέγεται ότι μετέφεραν τη δύναμη των εχθρών στους δικούς τους πολεμιστές.
Η Φρέγια έχει μια βαθιά αγάπη και σχέση με τις νεράιδες.
Ενώ βρισκόταν στο υπόγειο βασίλειο των νάνων, Σβαρταλφαχάιμ, παρατήρησε τέσσερις νάνους να σφυρηλατούν ένα υπέροχο κολιέ από χρυσό και πολύτιμα κοσμήματα, το Brisingamen, το έμβλημα των αστεριών.
Για να αποκτήσει αυτόν τον θησαυρό, η Φρέγια ρώτησε τους νάνους τι ήθελαν σε αντάλλαγμα κι εκείνοι της είπαν ότι έπρεπε να «κοιμηθεί» μαζί τους.
Οι Αιγόκεροι ταυτίζονται μαζί της, καθώς δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ – Βασίλισσα Μάμπ
Η Βασίλισσα Μάμπ, είναι η βασίλισσα του Connacht στον κύκλο Ulster της ιρλανδικής θεολογίας.
Μια ισχυρή βασίλισσα νεράιδα, γνωστή και ως «η μεθυστική».
Είναι μια θεότητα φιλόδοξη, πονηρή και διακριτική. Είναι μια αρχέτυπη βασίλισσα πολεμιστών.
Στην αρχαία και μεσαιωνική Ιρλανδία, η κατανάλωση υδρόμελου ήταν βασικό στοιχείο στην τελετή στέψης του βασιλιά.
Σύμφωνα με την παράδοση, μια υπερφυσική γυναίκα που εκπροσωπεί την Γη, επιλέγει έναν βασιλιά προσφέροντάς του ένα αλκοολούχο ποτό. Ουσιαστικά του δίνει την κυριαρχία και την εξουσία.
Οι Υδροχόοι μπορούν να ταυτιστούν με τη Μάμπ καθώς δίνει θέληση, καλή τύχη αλλά και γοητεία που κάνει κάποιον να ξεχωρίζει και να αναδεικνύει τη μοναδικότητά του.
ΙΧΘΥΕΣ – Γεμαγιά
Η Γεμαγιά είναι γνωστή ως η μητέρα της θάλασσας, η κυρία της βροχής, η δημιουργική μητέρα και είναι μία από τις επτά αφρικανικές δυνάμεις των σεβαστών θεών του Γιορουμπάν Πάνθεον.
Το όνομά της σημαίνει «Μητέρα της οποίας τα παιδιά είναι ψάρια» και εκφράζει την άμεση σχέση της με τη θάλασσα.
Συχνά εκπροσωπείται από μια γοργόνα ή μια μαύρη γυναίκα δίπλα στη θάλασσα που φοράει γαλαζοπράσινο και λευκό φόρεμα.
Η Γεμαγιά συνδέεται με τον ωκεανό, το αλμυρό νερό, τη βροχή, τη γονιμότητα, τη Σελήνη, το υποσυνείδητο, τη δημιουργικότητα και τα θηλυκά μυστήρια όπως η εμμηνόρροια, η σύλληψη, η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η εμμηνόπαυση.
Κυβερνά το νοικοκυριό και παρέχει προστασία, ασφάλεια, αγάπη και θεραπεία σε όλους όσους ζητούν βοήθεια κι αυτή θα τους ακούσει και θα τους δώσει ό,τι ζητούν…
Είναι ένα ευγενικό και συμπονετικό πνεύμα που παραδοσιακά επικαλούνταν οι ψαράδες για να ευλογήσει τα δίχτυα τους και να παρέχει τροφή για τις οικογένειές τους.
Επιπλέον, οι σύζυγοι των ψαράδων προσεύχονταν συχνά στην Γεμαγιά για προστασία και για να φέρει τους συζύγους τους σπίτι με ασφάλεια.
Τέλος, είναι η προστάτιδα όλων των μαγισσών και δύο από τα ιερά της ονόματα είναι «Βασίλισσα των Μαγισσών» και «Μητέρα των υδάτων».
Αυτό εξηγεί το γιατί πολλοί από τους μαθητές της έχτισαν τους βωμούς τους δίπλα στον ωκεανό αλλά και γιατί οι Ιχθύες ταυτίζονται μαζί της.
- Τους βγήκε το…λάδι αλλά έβγαλαν λάδι-Λιομάζωμα για καλό σκοπό στο Δήμο Παπάγου Χολαργού
- Η συνύπαρξη με Βεζένκοφ, Φουρνιέ που… τρομάζει – Τι φέρνει η επιστροφή του Κίναν Έβανς στον Ολυμπιακό (vids)
- Μαρία Ηλιάκη: Η περιπέτεια υγείας που την οδήγησε στο νοσοκομείο
- Παναθηναϊκός: «Τελικός» πρόκρισης κόντρα στη Ντιναμό Μινσκ
- Ο εφιάλτης των Χριστουγέννων: Πέντε διάσημοι που σιχαίνονται τις γιορτές που αγαπούν όλοι
- Μπόνους δόμησης: Μάχη χαρακωμάτων δημάρχων – ΥΠΕΝ μετά την απόφαση του ΣτΕ