Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα παιδιά και παλιά προβλήματα

Νέα παιδιά και παλιά προβλήματα

Ενας δικός μας άνθρωπος, ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπελ Φερέιρα, κέρδισε το Σάββατο το Κόπα Λιμπερταδόρες με την Παλμέιρας. Κάποιοι έγραψαν ότι «ο κόουτς που δεν έκανε για τον ΠΑΟΚ κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής» - ειπώθηκε από όσους τον ΠΑΟΚ θέλουν να τον πικάρουν

Οπροπονητής του ΠΑΟ Λάζλο Μπόλονι είπε στο τέλος του ματς της ομάδας του με τη Λαμία ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει μεγάλες μεταγραφές. Ας τον καθησυχάσει κάποιος: κανείς δεν περιμένει κάτι τέτοιο. Αυτό που ο κόσμος του ΠΑΟ περιμένει είναι να δει λίγο καλύτερο ποδόσφαιρο. Διότι αν μια ομάδα δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο τότε μπορεί να στραβοπατήσει ακόμα και με τη Λαμία, όπως ο Παναθηναϊκός το Σάββατο.

Προτεραιότητες

Για μια ακόμα χρονιά υπάρχει στον Παναθηναϊκό ένα παράξενο πρόβλημα προτεραιοτήτων. Στην αρχή της σεζόν ο στόχος ήταν να πάει η ομάδα καλύτερα από πέρυσι – θυμίζω ότι πέρυσι ο ΠΑΟ είχε τερματίσει τέταρτος. Μετά ο στόχος έγινε η έξοδος στην Ευρώπη – πράγμα πιθανό αφού ο Παναθηναϊκός θα μπει στα play off. Επιπλέον, όμως, εμφανίστηκε ως στόχος η αξιοποίηση των νέων παιδιών: έγιναν βασικοί ο Αλεξανδρόπουλος, ο Καμπετσής, ο Ιωαννίδης, ο Εμμανουηλίδης κ.λπ. Μόνο που μια ομάδα μεγάλη, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, είναι δύσκολο να την «κουβαλήσουν» στις πλάτες τους οι πιτσιρικάδες. Η Λαμία το Σάββατο, εστιάζοντας στον περιορισμό της δράσης των μικρών, απέσπασε μια ισοπαλία, που τον Μπόλονι τον πείραξε. Αν αυτό γίνει αιτία να αρχίσουν πάλι να εξαφανίζονται οι μικροί από την ενδεκάδα, το καλοκαίρι ο ΠΑΟ θα χρειαστεί πάλι καμιά δεκαριά μεταγραφές. Κι όπως σωστά λέει ο Μπόλονι αυτές δεν θα είναι τεράστιες.

Αλλού

Το θέμα δεν είναι οι μεταγραφές, οι μικροί, οι μεγάλοι κτλ. Ο σκοπός είναι να υπάρχει και να υπηρετείται ένα τεχνικό σχέδιο. Ο ΠΑΟ θέλει να κερδίζει και να εξελίσσει και τους μικρούς του: είναι θεμιτό. Αλλά για να εξελίσσονται οι μικροί πρέπει το βάρος της ομάδας να το σηκώσουν οι μεγάλοι αλλιώς οι μικροί «καίγονται». Ας ρωτήσουν τον Νίνη, τον Μαυρία, τον Καπίνο, τον Καρέλη, τον Χουχούμη, τον Λαγό, τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Μπουζούκη, τον Μαυρομμάτη, τον Βαγιαννίδη και άλλα παιδιά-θαύματα. Επρεπε όλοι αυτοί να είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού. Οι πιο πολλοί παίζουν πια σε άλλες ομάδες…

Συναινετικά

Ενας δικός μας άνθρωπος, ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπελ Φερέιρα, κέρδισε το Σάββατο το Κόπα Λιμπερταδόρες με την Παλμέιρας. Κάποιοι έγραψαν ότι «ο κόουτς που δεν έκανε για τον ΠΑΟΚ κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής» – ειπώθηκε από όσους τον ΠΑΟΚ θέλουν να τον πικάρουν. Συνιστώ ψυχραιμία στις κρίσεις: ο καλός Αμπελ δεν έφυγε από τον ΠΑΟΚ γιατί κρίθηκε άχρηστος, όπως τόσοι και τόσοι προπονητές στην Ελλάδα, αλλά γιατί το συμβόλαιό του ήταν τεράστιο. Οι πιο πολλές από τις αποφάσεις που πάρθηκαν στον ΠΑΟΚ φέτος είχαν να κάνουν με τις αμοιβές και τα συμβόλαια, δηλαδή την ανάγκη η ομάδα να γίνει πιο φτηνή. Ο ΠΑΟΚ και ο Αμπελ χώρισαν σαν φίλοι και για αυτό και ο ΠΑΟΚ έστειλε στον προπονητή συγχαρητήρια για την επιτυχία. Σε αυτή τη ζωή υπάρχουν και διαζύγια συναινετικά.

Λιβάγια

Η ΑΕΚ πέρασε εύκολα από το Ηράκλειο κερδίζοντας τον ΟΦΗ που έμπλεξε με τον κορωνοϊό, αλλά στην επικαιρότητα της ΑΕΚ δίνουν και παίρνουν οι φήμες για το μέλλον του Μάρκο Λιβάγια. Ο παίκτης θεώρησε σωστό με πρόσφατη ανάρτησή του στο Instagram να πάρει θέση σε όσα κυκλοφορούν. Οι μελετητές του αποχαιρετιστήριου (;) μηνύματος του Κροάτη στην ΑΕΚ σημειώνουν δυο πράγματα. Το πρώτο, ότι ο Κροάτης τονίζει πως δεν φεύγει από την ΑΕΚ για τα χρήματα: θέλει, λέει, να κάνει μια καινούργια αρχή σε κάποια άλλη ομάδα και έκανε για αυτό μια «επιλογή ζωής». Το δεύτερο, ότι δεν αναφέρει πουθενά ότι δεν έχει σκοπό να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα.

Αγάπη

Οσοι τον γνωρίζουν τον Λιβάγια ισχυρίζονται ότι δεν θα ‘θελε να φύγει από την Ελλάδα και ειδικά από την Αθήνα. Εχει και νεογέννητο παιδάκι και θα προτιμούσε να μην αλλάξει ούτε πόλη, ούτε χώρα. Ο Λιβάγια δεν ήταν ελεύθερος τώρα: θα είναι ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι. Εχει, με βάση τους ποδοσφαιρικούς κανονισμούς, το δικαίωμα να συμφωνήσει με τον επόμενο εργοδότη του από τώρα και φυσικά έχει τη δυνατότητα να μιλήσει με όποιον επιθυμεί. Αλλά στην ΑΕΚ, το ‘ξερε ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι και για αυτό και η τοποθέτησή του έχει ενδιαφέρον. Θα ήταν περισσότερο λογικό να στείλει ένα μήνυμα αγάπης και να ορκιζόταν π.χ. ότι δεν θα παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα (κυρίως για να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι είναι στη διάθεση του προπονητή του…), αλλά αυτός δεν το έκανε, ρισκάροντας να μείνει μέχρι το καλοκαίρι ανενεργός. Γιατί; Είτε γιατί με κάποιον ήδη έχει συμφωνήσει, είτε γιατί περιμένει μια πρόταση. Οπως εγώ το διαβάζω το περίφημο αντίο του, μου ακούγεται ή σαν «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» ή «κάντε λίγο υπομονή κι έρχομαι». Οπως και να έχει σύντομα θα ξέρουμε…

Ολιβέιρα

Υπομονή πρέπει να κάνουμε για να δούμε τι θα συμβεί και με τον Ολιβέιρα, με τον οποίο επίσης η ΑΕΚ δυσκολεύεται να συμφωνήσει. Χθες ο καλός Πορτογάλος αγωνίστηκε κανονικά ενώ ο Λιβάγια ήταν εκτός αποστολής. Ωστόσο υπάρχει μια διαφορά. Με τον Ολιβέιρα στην ΑΕΚ γνώριζαν ότι η συμφωνία ήταν εξ αρχής δύσκολη: ο παίκτης είχε πικραθεί γιατί δεν τον άφησαν να πάει το καλοκαίρι στην Αγγλία, όπως θα ήθελε. Τα χρήματα από τις ομάδες της Τσάμπιονσιπ που ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν ήταν λίγα και η ΑΕΚ δικαίως τότε δεν το συζήτησε. Αλλά η άρνησή της να τον παραχωρήσει, στάθηκε αιτία για να μεγαλώσουν και οι απαιτήσεις του παίκτη: μια συμφωνία δεν θα είναι καθόλου απλή. Ωστόσο ο Ολιβέιρα λογικά θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται κανονικά: στο ματς με τον ΠΑΣ ήταν στη βασική ενδεκάδα, χθες έπαιξε ως αλλαγή. Γιατί η ΑΕΚ άλλο φορ πίσω από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ δεν έχει. Ενώ στη θέση του Λιβάγια μπορεί να παίξουν ο Τάνκοβιτς, ο Αλμπάνης, ο Μαχαίρας κ.λπ.

Μαγειρεύουν

Το να έχει μια ομάδα ποδοσφαιριστές ικανούς να αντικαταστήσουν άλλους, που αισθάνονται βασικοί, πάντα τη βοηθά στις διαπραγματεύσεις: όχι μόνο στις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες που έχουν συμβόλαια που τελειώνουν, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με όσους για τους παίκτες της ενδιαφέρονται. Νομίζω ένας λόγος που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παπασταθόπουλο (πέραν από το ότι είναι πολύ καλός παίκτης) είναι και αυτός: μπορεί έπειτα από την προσθήκη του Σωκράτη να συζητήσει με τον Σεμέδο, τον Σισέ, τον Μπα και με όποιον για αυτούς ενδιαφέρεται με άλλους όρους. Μια από τις σοφές παροιμίες που έχουν πάντα εφαρμογή στο ποδόσφαιρο είναι αυτή με τα παιδιά που μαγειρεύουν πριν πεινάσουν…

Sports in

«Σακίλ Ο’ Νιλ και Αντετοκούνμπο σχολιαστές στο Παναθηναϊκός – Σέλτικς»

Η πρόταση της Euroleague για μια αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τους Σέλτικς φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, καθώς οι Σακίλ Ο’ Νιλ και Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι οι σχολιαστές του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024