Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
DS4 2021: Γαλλικό φλερτ με την περιπέτεια

DS4 2021: Γαλλικό φλερτ με την περιπέτεια

Το νέο DS4 προσεταιρίζεται περιπετειώδη χαρακτηριστικά προβάλλοντας ένα μείγμα ανάμεσα σε hatchback και crossover χωρίς να απεμπολεί τις πολυτελείς και σχεδιαστικά ενδιαφέρουσες συνήθειες του.

H DS έκανε τα αποκαλυπτήρια του τέταρτου κατά σειρά μοντέλου της από την εποχή που αποκόπηκε από την Citroen το 2015 συνεχίζοντας την πορεία της ως αυθύπαρκτη φίρμα. Ο λόγος για το DS4 που σε αντίθεση με το αμιγώς hatchback παρελθόν του πλέον φλερτάρει με τα SUV, αποκτώντας χαρακτηριστικά crossover τα οποία και φιλοδοξούν να διευρύνουν το κοινό του.

Με μήκος 4,44 μέτρα, πλάτος 1,83 και ύψος 1,47 μέτρα η νέα γενιά του DS4 υπερέχει ελαφρώς σε διαστάσεις της παραδοσιακής hatchback κατηγορίας ενώ σε ό,τι αφορά την αισθητική του δανείζεται προφανώς σχεδιαστικά στοιχεία από το DS7 όπως προδίδει μια ματιά στην όψη του με τα χαρακτηριστικά LED ημέρας (98 τον αριθμό) που κοσμούν το μπροστινό τμήμα.

Στις λεπτομέρειες θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς τις pop out χειρολαβές οι οποίες σύμφωνα με την DS συμβάλλουν και στην βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αλλά και τους τροχούς των 20 ιντσών που συντείνουν σε μια πιο επιβλητική παρουσία σε σχέση με τα συνήθη hatchback.

Επίσης οι δυνητικοί αγοραστές του θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις «σχεδιασμού» Cross και Performance με την πρώτη να προσεγγίζει περισσότερο την περιπετειώδη αισθητική διαθέτοντας στοιχεία όπως τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, οι μαύρες λεπτομέρειες στον προφυλακτήρα και τα πλευρικά τμήματα, οι ράγες οροφής, οι πιο «επιθετικές» ζάντες, το μαύρο περίγραμμα των παραθύρων. Επίσης, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα traction control με τέσσερα προγράμματα για κίνηση σε χιόνι, λάσπη και άμμο.

Η έκδοση Performance ξεχωρίζει από την πιο σπορ αισθητική αντίληψη χωρίς ωστόσο να επωφελείται από κάποιο extra από μηχανικής άποψης.

Αμφότερες οι εκδόσεις διαθέτουν ένα πλήρως ψηφιακό εσωτερικό το οποίο διαθέτει ελάχιστους φυσικούς διακόπτες. Συνοψίζοντας το DS4 διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια δεύτερη οθόνη 10 ιντσών για το infotainment και μια τρίτη, τεχνολογίας αφής χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα μέσω της οποία είναι διαχειρίσιμα όλα τα παραπάνω και την οποία η DS ονομάζει Smart Touch. Tην ψηφιακή εικόνα συμπληρώνει ένα head-up display το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις, βρίσκεται πιο κοντά στην επαυξημένη πραγματικότητα από οποιοδήποτε άλλο σύστημα του είδους. Το εν λόγω σύστημα «προβάλει» τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης στην άσφαλτο, τέσσερα μέτρα πριν την οποιαδήποτε δυνητική αλλαγή κατεύθυνσης ενώ η εκάστοτε ένδειξη εμφανίζεται σε διάσταση 21 ιντσών.

Μια ακόμα ιδιαιτερότητα του εσωτερικού είναι η απουσία κεντρικών φυσικών αεραγωγών τουλάχιστον όπως τους έχουμε συνηθίσει μιας και η κεντρική μονάδα «κρύβεται» πίσω από τους μοναδικούς φυσικούς διακόπτες κάτω από την κεντρική οθόνη. Την εικόνα συμπληρώνουν τα πολυτελή υλικά των επενδύσεων οι οποίες αποτελούνται από Alcantara, ξύλο και απομίμηση ανθρακονήματος.

Στην αθέατη πλευρά του DS4 βρίσκεται η γνώριμη πλατφόρμα EMP2 κάτι που μεταφράζεται στη δεδομένη παρουσία ενός plug-in υβριδικού συνόλου στην γκάμα αλλά όχι αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης. Η πρώτη ονόματι E-Tense κατά τις συνήθειες των Γάλλων θα αξιοποιεί την λειτουργία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ εξασφαλίζοντας ισχύ 225 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χλμ.

Η γκάμα των συμβατικών κινητήρων θα απαρτίζεται απο τετρακύλινδρους βενζίνης Puretech 130, 180 και 225 ίππων και από diesel 130 ίππων οι οποίοι θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Το παζλ συμπληρώνει μια ευρεία γκάμα ευφυών συστημάτων ασφάλειας, άνεσης και υποβοήθησης μεταξύ των οποίων το ενεργό cruise control, το DS Night Vision και η ενεργή ανάρτηση η οποία σαρώνει το οδόστρωμα παραμετροποιώντας αυτόματα τις ρυθμίσεις.

Sports in

Έτοιμος για όλα ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παρίσι

Ο προκριματικός της ενόργανης ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου και ο «άρχοντας των κρίκων» έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον πρώτο από τους τρεις ομίλους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024