Το καλύτερο μπρόκολο της ζωής σου
Τραγανό, λεμονάτο και σκορδάτο. Αυτό το μπρόκολο θα λαχταράς να το φας.
Ναι είναι πράσινο. Σκούρο μάλιστα. Αλλά επειδή δεν πάμε ακόμα δημοτικό μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ίσως κάποια πράγματα που δεν πολυσυμπαθούμε μπορούμε να καταλήξουμε ακόμα και να τα λαχταράμε αν μαγειρευτούν με τον σωστό τρόπο.
Το προφανές είναι πως το πράσινο μπροκολάκι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βράσει μέχρι να γίνει γκρί. Με την κατάλληλη μέθοδο δε το παρεξηγημένο λαχανικό μπορεί να αγαπηθεί ακόμα και από ορκισμένους εχθρούς του.
Στη συγκεκριμένη συνταγή, ψήνοντάς στο σε υψηλή θερμοκρασία πετυχαίνουμε να το κάνουμε τραγανό ενώ συνδυάζοντάς το με σκόρδο, λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι του δίνουμε ένταση χωρίς να κρύβουμε τη φρεσκάδα και τη γεύση του.
Υλικά:
½ κιλό μπρόκολο, κομμένο σε φουντίτσες
5 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για το τέλος
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 λεμόνι
1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220.
Πλύνετε και στεγνώστε το μπρόκολο πολύ καλά.
Αλείψτε το μπρόκολο με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
Τοποθετήστε σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε για 20 με 25 λεπτά, ανακατεύοντας που και που με μια σπάτουλα, έως ότου τα κομμάτια να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Βγάλτε από το φούρνο. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού και παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
- Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής
- Γέννησε η ηθοποιός Αμαλία Αρσένη, κόρη του Γεράσιμου Αρσένη και της Λούκας Κατσέλη
- Φλικ:«Το αποτέλεσμα έπρεπε να είναι διαφορετικό – Θα επιστρέψουμε δυνατοί»
- Santo Wines: Το success story των ηφαιστειακών κρασιών της Σαντορίνης
- ΑΑΔΕ: Υπάλληλος της υπηρεσίας σε κύκλωμα λαθρεμπορίας ποτών – Διετάχθη εσωτερική έρευνα
- Η Μπαρτσελόνα που έπαθε… Σίτι και η ζωή χωρίς τον Γιαμάλ