Ναι είναι πράσινο. Σκούρο μάλιστα. Αλλά επειδή δεν πάμε ακόμα δημοτικό μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ίσως κάποια πράγματα που δεν πολυσυμπαθούμε μπορούμε να καταλήξουμε ακόμα και να τα λαχταράμε αν μαγειρευτούν με τον σωστό τρόπο.

Το προφανές είναι πως το πράσινο μπροκολάκι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βράσει μέχρι να γίνει γκρί. Με την κατάλληλη μέθοδο δε το παρεξηγημένο λαχανικό μπορεί να αγαπηθεί ακόμα και από ορκισμένους εχθρούς του.

Στη συγκεκριμένη συνταγή, ψήνοντάς στο σε υψηλή θερμοκρασία πετυχαίνουμε να το κάνουμε τραγανό ενώ συνδυάζοντάς το με σκόρδο, λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι του δίνουμε ένταση χωρίς να κρύβουμε τη φρεσκάδα και τη γεύση του.

Υλικά:
½ κιλό μπρόκολο, κομμένο σε φουντίτσες
5 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για το τέλος
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 λεμόνι
1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220.

Πλύνετε και στεγνώστε το μπρόκολο πολύ καλά.

Αλείψτε το μπρόκολο με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.

Τοποθετήστε σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε για 20 με 25 λεπτά, ανακατεύοντας που και που με μια σπάτουλα, έως ότου τα κομμάτια να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Βγάλτε από το φούρνο. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού και παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.