Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Συναθροίσεις : Η αστυνομία καλεί για «εξηγήσεις» την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ - Καταγγέλλει το ΚΚΕ

Συναθροίσεις : Η αστυνομία καλεί για «εξηγήσεις» την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ – Καταγγέλλει το ΚΚΕ

Την κλήση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου σε προκαταρκτική εξέταση με βάση τον νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων καταγγέλλει το ΚΚΕ κάνοντας λόγο τρομοκρατία, αυταρχισμό και καταστολή της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη δίωξη αντιμετωπίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Την κλήση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου σε προκαταρκτική εξέταση με βάση τον νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων καταγγέλλει το ΚΚΕ κάνοντας λόγο τρομοκρατία, αυταρχισμό και καταστολή από την πλευρά της κυβέρνησης.

Τα χειροκροτήματα μετατράπηκαν σε τρομοκρατία

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Τα υποκριτικά κυβερνητικά χειροκροτήματα στο πρώτο κύμα πανδημίας, γρήγορα μετατράπηκαν σε αυταρχισμό, κι εν όψει του τρίτου κύματος της πανδημίας εξελίσσονται σε ανοιχτή καταστολή απέναντι στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς.

»Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, νοιάζεται μόνο να εντείνει τον αυταρχισμό. Τελευταίο κρούσμα, η κλήση της προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου, από την αστυνομία για «να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις στα πλαίσια διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης», με βάση τον απαράδεκτο νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων.

»Η εξέταση αφορά την απεργιακή διαδήλωση της 24ης Σεπτέμβρη 2020, που είχε εξαγγείλει με δελτίο τύπου η ΟΕΝΓΕ και άλλα σωματεία εργαζομένων από τα δημόσια νοσοκομεία και τον κλάδο της υγείας με διεκδικήσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν!».

Δε θα μας φιμώσετε

«Η τρομοκράτηση των εργαζομενων δε θα περάσει. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς. Δε θα μας φιμώσετε» αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook η ΟΕΝΓΕ.

Η τρομοκράτηση των εργαζομενων δε θα περάσει. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς. Δε θα μας φιμωσετε.

Δημοσιεύτηκε από Οενγε Οενγε στις Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

Η σιγή νεκροταφείου δεν θα περάσει

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη δίωξη αντιμετωπίζει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μετά τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Μάλιστα στο πλευρό του βρίσκεται η ΟΕΝΓΕ που ζητάει να σταματήσει η ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:

«Το Γενικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. καταγγέλλει την ποινική δίωξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στο πλαίσιο του κατάπτυστου νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

»Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις διώξεις θα καταφέρουν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες μας για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, της αξιοπρέπειας μας.

»Γνωρίζουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους είναι αυτή που γεννάει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας και επιδιώκουν να μας φιμώσουν, να μας τρομοκρατήσουν.

»Γνωρίζουμε ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, προάγγελος της κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

»Θα αχρηστεύσουμε στην πράξη τις άθλιες μεθοδεύσεις τους. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η ποινική δίωξη σε βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Η σιγή νεκροταφείου δε θα περάσει».

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 3…

Δημοσιεύτηκε από Οενγε Οενγε στις Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

Sports in

Ερυθρόλευκη «τρέλα»: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vids)

Το επικό part 2 της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά μετά την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024