Αχρηστεύθηκαν 120 δόσεις του εμβολίου στο Κ.Υ. Ιωαννίνων μετά από διακοπή ρεύματος
Το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα.
Αναβλήθηκαν το πρωί οι ημερήσιοι εμβολιασμοί όσων είχαν προγραμματισμένο ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, λόγω πιθανής αλλοίωσης παρτίδας περίπου 120 δόσεων, δηλαδή περίπου έξι φιαλιδίων του εμβολίου της Pfizer.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε διακοπή ρεύματος στο Κέντρο Υγείας με αποτέλεσμα οι παρτίδες να μείνουν εκτός ψύξης για κάποιο χρονικό διάστημα.
Μόλις το πρόβλημα λύθηκε οι αρμόδιοι επικοινώνησαν με τα κεντρικά της Pfizer στην Ελλάδα προκειμένου να διευκρινιστεί αν θα χρησιμοποιηθούν ή όχι οι παραπάνω δόσεις.
Η απάντηση της εταιρίας ήταν αρνητική με αποτέλεσμα οι 120 δόσεις να αχρηστευθούν.
Τονίζεται πάντως πως όσοι είχαν προγραμματιστεί να εμβολιαστούν σήμερα στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, έλαβαν κανονικά την δόση τους λίγη ώρα μετά, καθώς οι παρτίδες αναπληρώθηκαν και έτσι δεν προκλήθηκε πρόβλημα στην σειρά των ραντεβού.
Σημειώνεται επίσης πως οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της Ηπείρου βρίσκονται σε υψηλό ποσοστό μέχρι στιγμής.
- Κούβα: Διεθνής εφοδιοπομπή που υποστηρίζεται από την Τούνμπεργκ αναμένεται να φθάσει τον Μάρτιο
- Ιράν προς ΣΑ του ΟΗΕ: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά θα απαντήσουμε αποφασιστικά – Στόχοι όλα τα μέσα των ΗΠΑ
- Τουρκία: Δημοσιογράφος της DW συλλαμβάνεται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «προσβολή» του προέδρου
- Θεσσαλονίκη: Διασώστες του ΕΚΑΒ σώζουν τη ζωή 44χρονου που έπαθε ανακοπή σε χώρο εστίασης
- Σκάνδαλο Επσταϊν: «Πολύ λυπηρή» για τον Τραμπ η σύλληψη του έκπτωτου πρίγκιπα Αντριους
- Αργεντινή: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Μπουένος Αϊρες