Αυτή η τάρτα σοκολάτας είναι ιδανική για τον χειμώνα με το δεντρολίβανο να της δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα.

Η κρούστα έχει αλεσμένη κινόα και είναι ελάχιστα γλυκιά χαρίζοντας ισορροπία στην τάρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή, μαύρη ή κόκκινη κινόα ( ή έναν συνδυασμό) όμως βεβαιωθείτε ότι την έχετε αλέσει για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Υλικά:
Για την τάρτα:
3/4 κούπας (150 γρ.) ωμή κινόα
2/3 κούπας (80 γρ.) αλεύρι
1/4 κ.γλ. & 1/8 κ.γλ. αλάτι
1 1/2 κ.γλ. δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο)
2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπημένο ελαφρά)
1/4 κούπας (57 γρ.) κρύο βούτυρο (κομμένο σε μικρούς κύβους)

Για τη γέμιση:
2-2 1/2 κούπας (300 γρ.) μαύρη σοκολάτα (σε μικρά κομμάτια)
3 κ.σ. (42 γρ.) βούτυρο (κομμένο σε μικρούς κύβους)
1 κούπα (227 γρ.) κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Ανάψτε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Βάλτε τη κινόα στο μπλέντερ και χτυπήστε για 5 λεπτά (δεν θα σπάσει όλη, θα έχει αμμώδη όψη).

Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, το δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν.

Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε (το μίγμα θα έχει σβόλους). Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ και δουλέψτε το βούτυρο μέσα στο μίγμα με τα δάχτυλά σας.

Πιέστε καλά το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι και τοποθετήστε το ταψί στον καταψύκτη για να κρυώσει για 30 λεπτά.

Ψήστε τη τάρτα για 25 έως 30 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει.

Όταν κρυώσει η κρούστα, ετοιμάστε τη γέμιση: Τοποθετήστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ.

Βάλτε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί, αλλά να μην βράσει (μικρές φυσαλίδες θα αρχίζουν να σχηματίζονται στις άκρες).

Ρίξτε τη κρέμα στο μπολ, αφήστε να κάτσει για 1 λεπτό και μετά ανακατέψτε απαλά μέχρι να συνδυαστούν.

Βάλτε τη γέμιση μέσα στη κρούστα που έχει κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.