Μητσοτάκης: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αφαιρεί την αναγκαιότητα του τεστ στις μετακινήσεις
«Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον και να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στις επόμενες παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων» συνέχισε κατά την παρέμβασή του στο «Europe 2021» ο Έλληνας πρωθυπουργός.
- Η Google πιέζεται να πουλήσει το Chrome, η OpenAI αναπτύσσει δικό της browser
- Νέο πολιτικό σκηνικό – Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, οι «νάρκες» για Μητσοτάκη και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
- Οι αλλαγές στη λειτουργία των Airbnb και η ανατροπή στις μισθώσεις
- Εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με τον ΙSIS, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης ασφαλείας Ισπανίας – Μαρόκου
Την αναγκαιότητα να ξεκινήσει τώρα η συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς ωστόσο να είναι αυτό η απαραίτητη προϋπόθεση για τις μετακινήσεις, έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο «Europe 2021».
«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αφαιρεί την αναγκαιότητα του τεστ κατά τις μετακινήσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβασή του, συμπληρώνοντας: «Να το ξεκαθαρίσω και πάλι: όλοι θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν, απλά θα διευκολύνονται όσοι έχουν εμβολιαστεί. Συμφωνώ ότι τώρα δεν είναι η ώρα να λάβουμε μία απόφαση, αλλά τώρα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση».
«Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον και να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στις επόμενες παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων» συνέχισε κατά την παρέμβασή του στο «Europe 2021» ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαια, που έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σημαντικά τα εμβόλια που έρχονται» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Για παράδειγμα θα πρέπει να έχουμε επαρκείς δόσεις από αυτό της johnson & johnson. Είναι σημαντικό γιατί πρόκειται για μία δόση, μπορεί να αποθηκευτεί πιο εύκολα και πιθανώς ο εμβολιασμός να μπορεί να γίνεται και στα φαρμακεία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επιταχύνουμε την διαδικασία εμβολιασμού».
Αναφερόμενος στη συνέχεια στα Ελληνο-τουρκικά, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «Η Ελλάδα επιζητά να επιλύσει τη μόνη διαφορά της με την Τουρκία, δηλαδή τον καθορισμό των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών». Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «Δεν είμαι, όμως αφελής, θέλω να διαπιστώσω συνέπεια από την πλευρά της Τουρκίας. Σε γενικές γραμμές το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση, δεν σας κρύβω ότι ορισμένες φορές θα επιθυμούσα μεγαλύτερη στήριξη. Η απειλή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας θα πρέπει να είναι αξιόπιστη, ειδάλλως δεν θα λειτουργήσει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ισχυροποιηθεί γεωπολιτικά».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις