Παπαευαγγέλου – Κοροναϊός : Σημαντική η ενδοοικογενειακή διασπορά – Προσοχή στους εργασιακούς χώρους
Για «ενδοοικογενειακή διασπορά» έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου
Για «ενδοοικογενειακή διασπορά» έκανε λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, παρουσιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της, η καθηγήτρια σημείωσε πως τα νέα κρούσματα κυρίως αφορούν την ηλικιακή ομάδα 25 έως 44 ετών, το οποίο συνεπάγεται ότι «σήμερα, τώρα που μιλάμε, έχουμε ενδοοικογενειακή διασπορά».
Δηλαδή, αυτό που συχνά παρατηρείται από την ιχνηλάτηση είναι ότι οι γονείς μεταδίδουν τη λοίμωξη τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες άνω των 65 ετών.
Προσοχή στους εργασιακούς χώρους
«Ιδιαίτερη προσοχή» συνέστησε η κ. Παπαευαγγέλου για «την τήρηση των μέτρων σε όλους τους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και βέβαια και στην τήρηση του μέτρου της εξ αποστάσεως εργασίας».
«Δυστυχώς, φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και οι κρυφές συγκεντρώσεις συμπολιτών μας σε κλειστούς χώρους, σε σπίτια» επεσήμανε.

Κοντοζαμάνης: Δεν είμαστε στο τρίτο κύμα
«Σίγουρα δεν είμαστε στο τρίτο κύμα. Αν είμαστε στα πρόθυρα θα το ξέρουμε τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν και θα επεξεργαστούμε» τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Όπως υποστήριξε «έχουμε επεξεργαστεί ακόμη και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια για να είμαστε έτοιμοι» και προσέθεσε ότι η προσπάθεια που έχει γίνει για να στηριχτεί το εθνικό σύστημα υγείας, αφορά πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί 7500 προσλήψεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα σε προκήρυξη 918 επιπλέον θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού.
Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι το προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν άλλα 200 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, για τα οποία το προσωπικό έχει ήδη προσληφθεί και εκπαιδευτεί. Επίσης, αποκάλυψε ότι ενόψει ενός ενδεχόμενο τρίτου κύματος της πανδημίας, έχει συσταθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα ελέγχουν τα δεδομένα στις περιοχές της χώρας όπου η πανδημία φαίνεται πως ξεφεύγει, ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα πριν η κατάσταση επιδεινωθεί περισσότερο.
Δείτε την ενημέρωση:
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442