Πανεύκολη συνταγή για μους σοκολάτα με καφέ και ταχίνι
Γρήγορη και απλή συνταγή για λάτρεις της σοκολάτας.
- Πώς η Amazon σκοπεύει να «χτυπήσει» Shein, Temu και… Tik Tok
- «Μητέρες και μωρά υποφέρουν από τον πόλεμο» – Το μήνυμα της θρυλικής Βανέσα Ρεντγκρέιβ
- «Το αεροπλάνο που έπεσε επλήγη από ρωσικό πύραυλο» λένε πηγές της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν
- Νέο χτύπημα του Ισραήλ στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν - Πέντε νεκροί εργαζόμενοι
Εδώ είναι μια από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για μους σοκολάτα. Απλά βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και χτυπάμε.
Η μους μπορεί να σερβιριστεί απευθείας ή αφού κρυώσει στο ψυγείο. Στο τέλος στολίζουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Καλό είναι να επιλέξουμε ψημένους και αλατισμένους ξηρούς καρπούς για να κάνουν ωραία αντίθεση με τη γλυκιά μους.
Υλικά (για 6 μερίδες)
Για την μους:
1½ κ.σ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη
1½ κ.σ. κακάο
1 κ.γλ. πάστα βανίλιας
2 ασπράδια
90ml σιρόπι σφενδάμου
280ml κρέμα γάλακτος (κρύα)
50 γρ. ψημένοι και αλατισμένοι ξηροί καρποί (ψιλοκομμένοι)
Για την σως ταχίνι:
90 γρ. Ταχίνι (καλά ανακατεμμένο)
60ml σιρόπι σφενδάμου
1½ κ.γλ. σάλτσα σόγιας
1½ κ.σ. κακάο
¾ κ.γλ. πάστα βανίλιας
2¼ κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Βάλτε τα πρώτα έξι υλικά για τη μους σε ένα μπολ και χτυπήστε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα έως ότου να σχηματίζονται κορυφές. (Εναλλακτικά μπορείτε να χτυπήσετε και με δάρτη για περίπου 5 λεπτά).
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα υλικά για τη σος.
Χωρίστε τη μους σε έξι μπολάκια και περιχύστε με σως. Στολίστε με ξηρούς καρπούς.
Tahini-chocolate mousse with honey sesame brittle 🔥
Δημοσιεύτηκε από Tables of Content Restaurant στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις