Σε εκπληκτική βραδιά βρέθηκε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 88-77 κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την 24η αγωνιστική της Euroleague και πήρε ένα πολύ μεγάλο διπλό κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.
Οι πράσινοι με κορυφαίους τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος και Λευτέρη Μποχωρίδη, πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη στο ντέρμπι των αιωνίων, βάζοντας στοπ στο όνειρο των ερυθρόλευκων για μια θέση στην οκτάδα, αφού έφτασαν τις τέσσερις σερί ήττες και πλέον ψάχνουν ένα θαύμα για να προκριθούν.
Κορυφαίος παίχτης για τους Πειραιώτες ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ στην μάχη των δύο προπονητών, ο Οντέτ Κάτας κέρδισε κατά κράτος τον Γιώργο Μπαρτζώκα, με το ψηλό σχήμα που παρέταξε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.
Δείτε το βίντεο με τις κορυφαίες στιγμές της αναμέτρησης:
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.