Τζανάκης : Έως και 2.400 κρούσματα τον Μάρτιο – Τι είπε για τις μεταλλάξεις
«Αν δεν φτάσουμε πάνω από 3.000 - 4.000 κρούσματα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και η εξίσωση θα έχει λυθεί. Αν τυχόν δυσκολέψουν τα κρούσματα, τότε θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα», υπογράμμισε, ο κ. Τζανάκης,
- Η Αθηνά Λινού κάνει μήνυση στον Πολάκη – Καταθέτει δεκάδες κούτες με χιλιάδες έγγραφα στην εισαγγελία
- «Σκανδαλώδη» κατά τον Μπάιντεν τα εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ
- Τα ζώδια σήμερα: Αστρολογία ώρα μηδέν
- Διακόπηκε για δεύτερη φορά η δίκη των Σπαρτιατών - Δεν εμφανίστηκε ξανά ο Στίγκας
Εφιαλτική πρόβλεψη για 2.000 με 2.400 ημερήσια κρούσματα κοροναϊού, στις αρχές Μαρτίου, κάνει ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.
Ο καθηγητής παρουσιάζοντας την ανάλυσή του για την πορεία εξάπλωσης του κοροναϊού, εκτιμά ότι την επόμενη Κυριακή, τα κρούσματα θα φτάσουν τα 1.400, γύρω στις 20 Φεβρουαρίου θα αγγίξουν τα 1.800, ενώ στις 5/3 θα έχουν φτάσει τις 2.400.
«Τα μοντέλα γίνεται για να διαψευστούν και να πάρουν μέτρα οι αρμόδιοι, όχι για να επιβεβαιωθούν. Θα είναι απίθανο να πέσουν τα κρούσματα. Οι διοικούντες γενικά έχουν καταφέρει να είναι ελεγχόμενα τα διάφορα κύματα και να μην φτάσουμε σε άλλα επίπεδα. Αν δεν φτάσουμε πάνω από 3.000 – 4.000 κρούσματα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και η εξίσωση θα έχει λυθεί. Αν τυχόν δυσκολέψουν τα κρούσματα, τότε θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα», υπογράμμισε, ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στο Open.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη «η άλλη λύση είναι να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου, το οποίο θα καταστρέψει την κοινωνική και οικονομική ζωή και δεν το θέλει κανείς. Από τον Δεκέμβριο υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων και σε σχέση με τις αρχές του προηγούμενου κύματος, αλλά αυτή τη φορά μπορούμε να ανακαλύψουμε περισσότερα κρούσματα, γιατί κάνουμε περισσότερα τεστ».
Όπως δείχνουν τα στοχαστικά μοντέλα, η καμπύλη ανεβαίνει με πιο ελεγχόμενο τρόπο, και αυτή η ελεγχόμενη κλίση ανόδου της ανόδου των κρουσμάτων θα βοηθήσει ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα το σύστημα υγείας. Όσον αφορά στις μεταλλάξεις, ο καθηγητής ανέφερε ότι δεν αντικατοπτρίζονται καλά στο μοντέλο και είναι ένας παράγοντας που μπορεί να διαψεύσει το μοντέλο και να είναι χειρότερη η εικόνα, αλλά αν ληφθούν μέτρα να ανατραπεί η εικόνα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις