Επιτέλους, ελληνική ποίηση σε braille
O Φάρος Τυφλών μετέγραψε μια νέα ποιητική συλλογή στο σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών braille
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Με γνώμονα την προσβασιμότητα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης στη λογοτεχνία, η ποιήτρια Ελένη Παπαλαμπροπούλου σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό σωματείο Φάρος Τυφλών μετέγραψαν την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Διάφανο Καταφύγιο» στο σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών braille.
Η αρχή μιας νέας ευκαιρίας για την έκδοση λογοτεχνίας
Όπως επισημαίνει η ίδια η ποιήτρια: «Η έλλειψη της προσβασιμότητας των ανθρώπων με προβλήματα όρασης στη λογοτεχνία, πόσο μάλλον στη σύγχρονη, είναι γνωστή. Θέλοντας να προσπαθήσω να κάνω κάτι γι’ αυτό, κι ας είναι σταγόνα στον ωκεανό, η ποιητική μου συλλογή «Διάφανο Καταφύγιο» εκδ. Θράκα, μεταγράφηκε και εκτυπώθηκε, με την πολύτιμη βοήθεια του Φάρου Τυφλών, στο σύστημα ανάγνωσης και γραφής τυφλών braille. Το βιβλίο σε γραφή braille θα αποσταλεί σε φορείς και βιβλιοθήκες με σκοπό σε βάθος χρόνου να πάει, αν όχι σε όλα, σε όσα περισσότερα σημεία γίνεται».
Σημειώνεται ότι το αρχείο της μεταγραφής του βιβλίου σε braille είναι διαθέσιμο, δωρεάν, για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, για όσους αγαπάνε τη γραφή braille και για όσους θελήσουν να τη μάθουν.
«Η εκμάθησή της σου ανοίγει έναν νέο κόσμο και τη συστήνω ανεπιφύλαχτα», τονίζει η ποιήτρια.
Η ποιήτρια και ο Φάρος Τυφλών
Η Ελένη Παπαλαμπροπούλου γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Το «Διάφανο Καταφύγιο» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Θράκα, είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.
Ο Φάρος Τυφλών Ελλάδας αποτελεί σωματείο ειδικά αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Όλες οι κοινωνικές δράσεις του Φάρου προσφέρονται δωρεάν (κοινωνική υπηρεσία, μαθήματα Η/Υ, μαθήματα κεραμικής, μαθήματα Ιταλικών, βιβλιοθήκη ομιλούντων βιβλίων, βιβλιοθήκη braille, μαθήματα Braille για τυφλούς, γυμναστήριο κ.ά.), ενώ πολλές είναι και οι στιγμές αναψυχής και κοινωνικοποίησης (πλεκτό, μακραμέ, θεατρική ομάδα κ.ά.).
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις