Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λάνα Ντελ Ρέι : Ακούστε αυτό το μουσικό βίντεο με τις μεγαλύτερές της επιτυχίες

Λάνα Ντελ Ρέι : Ακούστε αυτό το μουσικό βίντεο με τις μεγαλύτερές της επιτυχίες

Επέλεξε το ψευδώνυμό της επιθυμώντας κάτι που αντανακλά το στυλ της, που παραπέμπει στην παλαιά λάμψη του Χόλιγουντ

Η Ελίζαμπεθ Γούλριτζ Γκραντ (21 Ιουνίου 1985), γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Λάνα Ντελ Ρέι, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός.

Πορεία και επιτυχίες

Άρχισε να γράφει τραγούδια στα 18 της και υπέγραψε το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο της το 2007 με την 5 Points Records. Το δεύτερο studio album δηλ. η πρώτη της μεγάλη επιτυχία, Born To Die κυκλοφόρησε το 2012.

Πήγε νούμερο δύο στην Αμερική και ήταν το τρίτο άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις για το 2012. Τα πρώτα πέντε singles του άλμπουμ έγιναν επιτυχίες και κατέκτησαν τα charts. Το τρίτο studio album της Ultraviolence, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2014 και έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο Billboard 200.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε Lake Placid. Είναι κόρη του επιχειρηματία Ρομπ Γκραντ. Επέλεξε το ψευδώνυμό της επιθυμώντας κάτι που αντανακλά το στυλ της, που παραπέμπει στην παλαιά λάμψη του Χόλιγουντ.

Είναι δημοφιλής για τον ξεχωριστό σινεματικό της ήχο, ο οποίος συνδυάζει επιδράσεις από τις δεκαετίες του 1950 και 1960, από τη χιπ-χοπ μουσική, και από τραγουδιστές όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ, η Νάνσυ Σινάτρα και οι Νιρβάνα, όπως φαίνεται σε τραγούδια της όπως το National Anthem και το ομότιτλο Born To Die.

Σύμφωνα με το el.wikipedia, τον Ιούνιο του 2013 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία μικρού μήκους Tropico, με συμπρωταγωνιστή το μοντέλο Σον Ρος και σε σκηνοθεσία του Άντονι Μάντλερ. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 5 Δεκεμβρίου στο κανάλι της στο Youtube με soundtrack από δικά της τραγούδια, όπως τα: Body Electric, Gods and Monsters και Bel Air.

Μουσικό βίντεο

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024