«Το Υπουργείο δεν μπορεί να απαντήσει προδικάζοντας, αποκλείοντας ή προβλέποντας τι θα γίνει. Το Υπουργείο προχωρά βήμα – βήμα κι ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών και με βάση αυτές παίρνει την πολιτική απόφαση», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα και την πιθανότητα να κλείσουν τα σχολεία.

Αναφορικά με τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου επεσήμανε, μιλώντας στο MEGA ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί στη χώρα μας αποτελεσματικά. Το Υπουργείο παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την ύλη στα παιδιά από τις “κόκκινες περιοχές” που διδάσκονται εξ’ αποστάσεως. Έχουμε μειώσει κατά 30% την ύλη», τόνισε ερωτηθείσα για τις ανισότητες που πιθανόν δημιουργούνται με τα “σχολεία τριών ταχυτήτων”.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «δεν υπάρχουν διαφορετικές ταχύτητες στη διδασκαλία, υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι διδασκαλίας. Παρακολουθούμε στενά την τηλεκπαίδευση».

Αναφορικά με την καταλληλότητα των μασκών, μετά μάλιστα την απόφαση της Γαλλίας όπου οι μαθητές θα πρέπει εφεξής να χρησιμοποιούν τις χειρουργικές μάσκες επεσήμανε ότι  αυτά τα θέματα θα τεθούν από τους ειδικούς σε εμάς είπε και εμείς θα λάβουν τη σχετική απόφαση τονίζοντας, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.