Μητσοτάκης : Πυξίδα του σήμερα και φάρος του μέλλοντος η ελληνική γλώσσα
Γι’ αυτό μαθαίνουμε ελληνικά. Για να μιλάμε και να νιώθουμε ελληνικά», αναφέρει ο πρωθυπουργός με αφορμή την για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
«Αφετηρία της ιστορίας και του πολιτισμού, πυξίδα του σήμερα και φάρο του μέλλοντος», χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός την ελληνική γλώσσα στη δήλωσή που έκανε στο πλαίσιο του αφιερώματος για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου 2021), που διοργανώθηκε από τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνο Βλάση.
«Τα ελληνικά είναι η γλώσσα του Ομήρου και του Αριστοτέλη. Αλλά και η γλώσσα του Σεφέρη και του Ελύτη. Αφετηρία της ιστορίας και του πολιτισμού. Πυξίδα του σήμερα και φάρος του μέλλοντος. Μια γέφυρα πάνω από σύνορα, που αγκαλιάζει τον κόσμο. Γι’ αυτό μαθαίνουμε ελληνικά. Για να μιλάμε και να νιώθουμε ελληνικά», αναφέρει επί λέξει στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών

