Κοροναϊός : Η ομάδα του ΠΟΥ που βρίσκεται στην Ουχάν θα ενημερώσει σήμερα τα ΜΜΕ
Σχετικά με τα ευρήματά της
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
- Μέχρι πότε η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Δεν θα δοθεί παράταση, τι ισχύει για τα πρόστιμα
Τα μέλη της ομάδας των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που αναζητούν στοιχεία για την προέλευση της Covid-19, θα κάνουν σήμερα μια ενημέρωση έπειτα από σχεδόν ένα μήνα συναντήσεων και επιτόπιων επισκέψεων στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου ταυτοποιήθηκε πρώτα η νόσος.
Η ενημέρωση είχε αρχικά προγραμματισθεί για τις 3:30 μ.μ. τοπική ώρα (09:30 ώρα Ελλάδας) σήμερα το απόγευμα, όμως στη συνέχεια αναβληθηκε για τις 5:00 μ.μ. (11:00 ώρα Ελλάδας).
Ο Πίτερ Μπεν Εμπαρέκ, ειδικός του ΠΟΥ για τη διατροφική ασφάλεια και τις ζωονόσους και πρόεδρος της ερευνητικής ομάδας, θα μιλήσει στη συνέντευξη μαζί με την ιολόγο Μάριον Κόπμανς, που είναι μέλος της ομάδας.
Ο Λιάνγκ Ουανιάν, επικεφαλής της επιτροπής ειδικών για την Covid-19 στην κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας, θα είναι επίσης παρών στη συνέντευξη.
Η ομάδα έφθασε στην Ουχάν στις 14 Ιανουαρίου και, έπειτα από δύο εβδομάδες καραντίνας, επισκέφθηκε σημαντικές εγκαταστάσεις, όπως η αγορά θαλασσινών της Χουανάν, όπου είχε εντοπιστεί η πρώτη γνωστή συστάδα μολύνσεων, καθώς και το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, που είχε συμμετάσχει στην έρευνα για τον κορονοϊό.
Μέλη της ομάδας έχουν επιδιώξει να μειώσουν τις προσδοκίες από την αποστολή, με τον ζωολόγο Πέτερ Νάζακ να δηλώνει την περασμένη εβδομάδα στο Ρόιτερς πως ένας από τους στόχους τους ήταν «να προσδιορίσουν τα επόμενα βήματα για να καλυφθούν τα κενά».
Ένα άλλο μέλος της ομάδας, ο ειδικός στις λοιμώδεις νόσους Ντόμινικ Ντουάιερ, δήλωσε πως θα χρειαστούν πιθανόν χρόνια για να γίνει πλήρως κατανοητή η προέλευση της Covid-19.
Οι ΗΠΑ δήλωσαν πως η Κίνα πρέπει να είναι περισσότερο ανοικτή όσον αφορά την κοινοποίηση δεδομένων και δειγμάτων, καθώς και την πρόσβαση σε ασθενείς, ιατρικό προσωπικό και εργαζομένους σε εργαστήρια. Το Πεκίνο κατηγόρησε στη συνέχεια την Ουάσινγκτον ότι πολιτικοποιεί μια επιστημονική αποστολή.
Πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις