Ο οίκος μόδας Fenty της Ριάνα που υποστηρίζεται από τον κολοσσό LVMH κλείνει λιγότερο από δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

View this post on Instagram

A post shared by FEИTY (@fenty)

Τέλος εποχής για τα ρούχα Fenty;

Ο πολυτελής όμιλος έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει το Fenty Beauty, το Fenty Skin και να στηρίξει την επιτυχημένη σειρά εσωρούχων της επιχειρηματία Savage X Fenty, με τη βοήθεια του γίγαντα ιδιωτικών μετοχών L Catterton, ο οποίος οδήγησε πρόσφατα έναν γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων 115 εκατομμυρίων δολαρίων για την σειρά εσώρουχων της Ριάνα για τον οίκο Fenty.

«Η LVMH και η Ριάνα επιβεβαιώνουν τη φιλοδοξία τους να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του οίκου Fenty, εστιάζοντας στα καλλυντικά, τη φροντίδα του δέρματος και τα εσώρουχα», δήλωσε η LVMH και η Rihanna στο WWD, επικαλούμενη την απόφαση να τεθεί η σειρά ρούχων της σε αναμονή ως εκκρεμείς «καλύτερες συνθήκες».

View this post on Instagram

A post shared by FEИTY (@fenty)

Τι έφερε το «λουκέτο»;

Πράγματι, η πανδημία κράτησε τη Ριάνα μακριά από το ατελιέ Fenty στο Παρίσι και τα ιταλικά καταστήματα παραγωγής που είναι ζωτικής σημασίας για το μοντέλο λιανικής άμεσης κατανάλωσης. Για μια hands-on σχεδιάστρια , η οποία κάποτε είπε στο British Vogue:  «Ξέρω τι έχει γίνει στην κατασκευή κάθε κομματιού … αν δεν μπορώ να φορέσω τα πράγματα μου τότε απλά δεν θα λειτουργήσει»  αυτός ο χωρισμός, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου επώασης όταν η Ριάνα «έπαιζε μπαλίτσα» ακόμα στην αγορά της μόδας πολυτελείας – αποδείχθηκε πολύ δαπανηρή. Ενώ το Fenty Beauty με έδρα τις ΗΠΑ αυξήθηκε σε δημοτικότητα, το European Fenty maison δεν κέρδισε ποτέ παγκόσμια έλξη.

View this post on Instagram

A post shared by FEИTY (@fenty)

View this post on Instagram

A post shared by FEИTY (@fenty)

Οι παρατηρητικοί θαυμαστές της Ριάνα θα έχουν ήδη μελετήσει τον λόγο για τον οποίο το @Fenty σταμάτησε να δημοσιεύει μέσω του Instagram την 1η Ιανουαρίου και σταμάτησε τις πολλές αναρτήσεις ήδη από τον Νοέμβριο. Η τελευταία ώθηση μάρκετινγκ ήταν περίπου η δεύτερη συνεργασία της σειράς με την Amina Muaddi. Τα ψηλά τακούνια, που αντικατοπτρίζουν το Fenty DNA και τη γυναικεία-γλυπτική αισθητική της Muaddi, ήταν το αποκορύφωμα της Fenty, μαζί με τα Instagrammable γυαλιά ηλίου που βρήκαν εύνοια από όλες τις fashionistas.

Το WWD αναφέρει ότι ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου θα κλείσει τις επόμενες εβδομάδες.

View this post on Instagram

A post shared by FEИTY (@fenty)