Ζούμε σε ιδιαίτερους καιρούς όπου γονείς και παιδιά προσπαθούν να συνηθίσουν μια νέα πραγματικότητα δοκιμάζοντας πολλές φορές τα όρια τους. Είναι σύνηθες δυστυχώς το φαινόμενο οι γονείς να είναι ανήμποροι να προσφέρουν στα παιδιά τους τα στοιχειώδη για την σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη.

Όχι επειδή υστερούν σε αξία αλλά επειδή -λόγω ύφεσης δεκαετούς και κορονοϊού- εξαθλιώθηκαν οικονομικά και ψυχικά. Η λειτουργία των ΚΔΑΠ -κέντρα δημιουργικής απασχόλησης-μέσα στη λαίλαπα των αρνητικών ειδήσεων λειτουργούν σαν φάρος ελπίδα για τα παιδιά που φιλοξενούνται στους κόλπους του θεσμού.

Ο δήμος Βισαλτίας και η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου έκαναν δώρο από ένα ποδήλατο σε κάθε παιδί των ΚΔΑΠ ανταποδίδοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη των γονιών και καλωσορίζουν έτσι τα παιδιά που έκαναν εγγραφή στις δημοτικές δομές για την περίοδο 2020-2021.

Αυτή η δύσκολη περίοδος που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας του κοροναϊού και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, έχει επηρεάσει τα παιδιά, με την ανατροπή της καθημερινότητάς τους, την διακοπή των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και την αποστασιοποίηση από τους φίλους τους.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση ο Δήμος Βισαλτίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση προσφέρουν στα παιδιά ένα δώρο ελπίδας και ελευθερίας. Τους δίνουν την δυνατότητα να αγαπήσουν το ποδήλατο, να αθληθούν και να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Η αρχή έγινε με τα ΚΔΑΠ Τερπνής, Δημητριτσίου και Βέργης. Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν τα ποδήλατα στα παιδιά των ΚΔΑΠ Μαυροθάλασσας και Ιβήρων και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τα ΚΔΑΠ Σιτοχωρίου, Νιγρίτας, Ανθής και Φλαμπούρου.

Η ελπίδα παραμένει ζωντανή και παρά τις δυσκολίες τέτοιες πράξης ορίζουν την ταυτότητα μιας δημοτικής διοίκησης και ταυτόχρονα μεταδίδουν ένα αίσθημα αισιοδοξίας στην κοινότητα. Μπορεί ο δήμος Βισαλτίας να είναι ένας μικρός δήμος έχει όμως μεγάλη καρδιά όπως φαίνεται.