Αίγυπτος : Συρματοπλέγματα για την προστασία των τουριστών από επιθέσεις ισλαμιστών
Εσείς θα επιλέγατε έναν προορισμό με τόσο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας;
- Συγκλονίζει ο 95χρονος γιατρός του Πολυτεχνείου: Καμιά αμφιβολία για τους νεκρούς – Πολλοί τραυματίστηκαν από σφαίρες
- Πώς υποδέχτηκαν την επικοινωνία Σολτς - Πούτιν σε Λονδίνο και Παρίσι - Κινήσεις τακτικής στην σκακιέρα
- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προτρέπει σε βελτίωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων για πόλεμο, λέει το KCNA
- Παρέλαση μασκοφόρων ενόπλων νεοναζί στο Οχάιο
Η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει τείχος από τσιμέντο και συρματόπλεγμα, μήκους 36 χιλιομέτρων γύρω από το παραλιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σεΐχ για να προστατεύσει τον τουρισμό της Ερυθράς Θάλασσας στην μύτη της χερσονήσου του Σινά.
Οι αρχές του νοτίου Σινά ελπίζουν να αναζωογονήσουν τον τουρισμό, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα μετά τις εξεγέρσεις που ξέσπασαν στη χώρα το 2011, την πτώση επιβατικού αεροσκάφους στο όρος Σινά το 2015, αλλά και την πανδημία του κοροναϊού. Το 2005, βομβαρδισμοί στο Σαρμ ελ-Σεΐχ κόστισαν τη ζωή δεκάδων πολιτών. Ήταν μία από τις πλέον φονικές στρατιωτικές επιθέσεις στην ιστορία της Αιγύπτου.
Το τείχος ασφαλείας αποτελείται από τσιμέντο με τμήματα από συρματόπλεγμα και διαχωρίζει το θέρετρο από την έρημο που το περιβάλλει. Ορισμένες κολώνες είναι διακοσμημένες με το σήμα της ειρήνης, σε μαύρο χρώμα.
Όσοι εισέρχονται οδικώς στην πόλη, θα πρέπει να περάσουν από μία από τις τέσσερις πύλες που είναι εξοπλισμένες με κάμερες και σαρωτές.
Η πόλη βρίσκεται περίπου 360 χιλιόμετρα νότια σε σχέση με την βορινή, μεσογειακή ακτή της χερσονήσου, όπου συγκεντρώνονται ισλαμιστές αντάρτες.
«Η απόσταση μεταξύ τους είναι τεράστια και επιπλέον υπάρχει μεγάλη ασφάλεια εξαιτίας του Δεύτερου Αιγυπτιακού Στρατού που προστατεύει το βόρειο τμήμα της χερσονήσου και του Τρίτου Στρατού στο νότιο τμήμα», ανέφερε ο κυβερνήτης του Νότιου Σινά, Χαλέντ Φουντά σε δημοσιογράφους σε τουρ στην περιοχή κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
«Θα τους ψάχνουμε, θα τους αναγνωρίζουν οι κάμερες ασφαλείας, τα οχήματα θα περνούν από σαρωτές και έτσι9 όσοι φτάνουν στην περιοχή θα έχουν υποβληθεί σε πλήρη έλεγχο».
Πέρσι στην περιοχή άνοιξε και μουσείο με αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα, στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάκαμψης του τουρισμού στο παραλιακό θέρετρο. Επιπλέον, άνοιξε και πανεπιστήμιο, το οποίο πήρε το όνομα του Βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας.
Πριν την πανδημία, το Σαρμ ελ-Σεΐχ συχνά φιλοξενούσε διεθνείς συνόδους κορυφής, στις οποίες παρίστατο και ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις