Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Για τις σχέσεις της Ουκρανίας με ΕΕ και ΝΑΤΟ συνομίλησαν Σακελλαροπούλου και Ζελένσκι

Για τις σχέσεις της Ουκρανίας με ΕΕ και ΝΑΤΟ συνομίλησαν Σακελλαροπούλου και Ζελένσκι

Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, οι προοπτικές ανάκαμψης του τουριστικού τομέα, οι διμερείς σχέσεις, καθώς και οι σχέσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας της Κ. Σακελλαροπούλου με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, οι προοπτικές ανάκαμψης του τουριστικού τομέα, οι διμερείς σχέσεις, καθώς και οι σχέσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δυνατότητες συνεργασίας

Ειδικότερα, οι δύο Πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την υγειονομική κατάσταση στις χώρες τους και την αντιμετώπισή της. Συζήτησαν επίσης για τις προοπτικές ανάκαμψης του τουριστικού τομέα, καθώς εξελίσσονται τα προγράμματα εμβολιασμού τόσο στις δύο χώρες όσο και συνολικά στην Ευρώπη.

Αναφέρθηκαν επίσης στις δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στις σχέσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, καθώς και στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε την κ. Σακελλαροπούλου για τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και επανέλαβε την πρόσκλησή του για επίσημη επίσκεψη, όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Οδησσός

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση, ενώ επεσήμανε ότι η Ουκρανία έχει ειδικό βάρος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, λόγω της Οδησσού ως έδρας της Φιλικής Εταιρείας και του ρόλου της εκεί ομογένειας.

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

Πάνοπλη η Σερβία στα φιλικά με Ιαπωνία και Ελλάδα

Με φουλ ρόστερ συνεχίζει η Σερβία την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μία ημέρα πριν το φιλικό με την Εθνική μας ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024