Ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης ήταν το σημερινό ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ στο Ιβανώφειο! Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, καθώς κατάφερε να επικρατήσει τελικά με 63-61 απέναντι στον «Γηραιό» και να εξασφαλίσει τη θέση του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα βρει μπροστά του την Παρασκευή (12/02) τον Προμηθέα στο PAOK Arena.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη ο Ζερμέιν Λοβ ο οποίος πέτυχε 21 πόντους 8/12 δίποντα και 4 ασίστ, πραγματοποιώντας μία ονειρική εμφάνιση!

Ο Ηρακλής μπήκε σαφώς καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα από την αρχή. Ο «Γηραιός» έτρεξε ένα σερί 9-0 στην πρώτη περίοδο, ενώ στις αρχές της δεύτερης περιόδου έκανε το 29-14, φτάνοντας στο +15 η οποία ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά του παιχνιδιού. Ένας Ηρακλής που έδειχνε διψασμένος και έτοιμος για την πρόκριση, «κλειδώνοντας» όλον τον ΠΑΟΚ με μία σεμιναριακή άμυνα.

Ο Λοβ κρατούσε μόνος του τον ΠΑΟΚ στο 2ο δεκάλεπτο και μείωσε τη διαφορά στους 4, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 30-26.

Η εικόνα του δεύτετου ημιχρόνου ωστόσο ήταν εντελώς διαφορετική, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τα ηνία και να μην τα αφήνει ποτέ ξανά! Με μπροστάρη τον Ζερμέιν Λοβ, ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του. Ο γκαρντ του Δικεφάλου πραγματοποίησε μία τεράστια εμφάνιση, φτάνοντας στους 21 πόντους, βοηθώντας την ομάδα του Λυκογιάννη να πιάσει μία διαφορά 10 πόντων.

Ένα σερί 9-0 του Ηρακλή έκανε ντέρμπι και πάλι το ματς, με τον Χάνλαν να κρατάει εκεί μόνος του τον «Γηραιό», ωστόσο λίγο πριν το φινάλε βγήκε εκτός με πέντε φάουλ, τελειώνοντας οριστικά τα όνειρα του Ηρακλή… Ο ΠΑΟΚ έβγαλε και την τελευταία άμυνα, καθώς ο Σαγκς αστόχησε σε τρίποντο και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος!

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς, Συμεωνίδης, Μαγκλογιάννης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-14, 30-26, 42-43, 61-63