Αναστάτωση στη Βρετανία έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος συνέστησε στους Βρετανούς να μην κλείσουν ακόμα τις διακοπές τους ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Sky News, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς προειδοποίησε τους Βρετανούς πως «είναι πολύ νωρίς» να κάνουν κράτηση για διακοπές, αφού ακόμα και οι διακοπές εντός της χώρας τους τίθεται υπό αμφισβήτηση αν θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν, λόγω της πανδημίας.

«Οι πολίτες δεν θα πρέπει να κάνουν κράτηση για διακοπές αυτή την περίοδο – ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό» δήλωσε ο Σαπς και τόνισε πως αυτό που ανησυχεί περισσότερο τις αρχές είναι οι μεταλλάξεις του ιού.

«Δεν θα ήθελα να αναπτερώσω τις ελπίδες των ανθρώπων χωρίς λόγο» είπε στο Sky News.

Τι είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο ίδιος, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση σκέφτεται την έκδοση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα «ξεκλείδωνε» τις διακοπές στο εξωτερικό και δήλωσε πως η Βρετανία βρίσκεται σε συζητήσεις με κυβερνήσεις χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Σιγκαπούρη, ώστε να εκπονηθεί ένα διεθνές σύστημα που θα βοηθήσει εκείνους τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί για τον κοροναϊό να ταξιδέψουν.

«Ακριβώς όπως έχουμε την κάρτα για τον κίτρινο πυρετό… Φαντάζομαι πως στο μέλλον θα υπάρχει ένα διεθνές σύστημα μέσω του οποίου οι χώρες θα θέλουν να γνωρίζουν πως έχετε εμβολιαστεί ή έχετε υποβληθεί σε τεστ πριν την πτήση» κατέληξε ο Σαπς.