Το δικό μας «Εμείς», δεν είναι το ίδιο με το «Εμείς» του Διονύση Σαββόπουλου. Σε καμία περίπτωση, δεν είμαστε «εμείς, του ’60 οι εκδρομείς», όπως τραγουδούσε ο Διονύσης βγαίνοντας μεταμορφωμένος από το «Κουρείο» του ΄89. Ακόμη περισσότερο δεν μας αντιπροσωπεύει και ο χαρακτηρισμός της γενιάς της Μεταπολίτευσης . Περιγραφικός εντελώς και αφόρητα ισοπεδωτικός μέσα στη γενικότητα του. Εν ολίγοις, το δικό μας συλλογικό «εμείς» δεν είχε καμία ιδιαίτερη ταυτότητα.

Μεταμεσονύκτιες σκέψεις μετά και την επιβεβαίωση του ραντεβού μου για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 (ψηφιακή επιβεβαίωση στο άψε-σβήσε!) αλλά και τις αναρτήσεις των συνομήλικων, ανδρών και γυναικών στο facebook. «Η 2η δόση του εμβολίου γίνεται την ημέρα της ονομαστικής μου εορτής Το πιο καλό δώρο – τι άλλο;», έγραψα για να εισπράξω μια εκατοντάδα likes και αρκετά σχόλια. «Κι εγώ την ίδια μέρα. Θα σε γιορτάσω εμβολιαζόμενος», σχολίασε ο Θανάσης, για να έρθει ο έτερος Θανάσης – παλιοσειρές και οι δύο τους της στρατευμένης πρώτης νιότης μας- να αντιστοιχήσει την ηλικία μας με αντικείμενα του παρελθόντος, από την εποχή του βινυλίου.

Κάτι τα likes, κάτι τα σχόλια και άρχισε – με ένα σχεδόν αυτόματο τρόπο- η γενιά μας, τα 14χρονα και τα 15χρονα της Μεταπολίτευσης να αποκτά ταυτότητα. Η γενιά της «εμβόλιμης κατηγορίας» ή ακόμη καλύτερα, η γενιά της Astra Zeneca!

Τελικά, ότι δεν κατάφεραν το «υπόγειο του Κουν», το Studio και η Αλκυονίδα, τα βιβλία και οι δίσκοι της Πρωτοπορίας κάπου εκεί στα Εξάρχεια, οι συναυλίες στο Σπόρτιγκ, οι διασπάσεις και οι αποχωρήσεις, οι καταλήψεις του Ν.815 και ο «Κελαηδόνης» του Ράλλη, ο Μάρξ με γυαλιά και περιβολή μοτοσυκλετιστή, οι φεμινίστριες  με το ευρηματικό σύνθημα «Δεν είμαι του πατρός μου, δεν είμαι του ανδρός μου, θέλω να είμαι ο εαυτός μου….», ο εμφύλιος ανάμεσα στους ροκάδες και τους «καρεκλάδες», η πολιτικοποίηση της σεξουαλικότητας και το «Αμφί», ο «Ιπποπόταμος» της Δελφών και το Τζαζ Κλαμπ στα ψηλά της Πλάκας, το Pop Eleven αλλά και οι Αμερικάνικες αγορές από δεύτερο χέρι και τόσα άλλα μικρά και μεγαλύτερα της πρώτης νιότης μας τα κατάφερε ένα εμβόλιο! Ναι, ένα εμβόλιο!

Πάντως, η επιβεβαίωση – Επιβεβαίωση Ραντεβού Εμβολιασμού COVID-19- ήρθε στο κινητό και στο e-mail σχεδόν αθόρυβα μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, μην ακολουθώντας το ωράριο του δημοςίου (είδες ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και η πανδημία ως καταλυτικός επιταχυντής!).

Το μήνυμα ήταν το εξής:

Εμβολιασμός COVID-19

Αγαπητή Κυρία / Αγαπητέ Κύριε,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού σας για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, θα πραγματοποιηθούν σε δύο (2) δόσεις, όπως περιγράφονται παρακάτω:

Τα Ραντεβού μου

Κωδικός Ραντεβού: 004848974217

1η Δόση στις 04/03/2021 στις 14:00 στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Υ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

2η Δόση στις 21/05/2021 στις 19:48 στο εμβολιαστικό κέντρο Κ.Υ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ο Κωδικός Ραντεβού ή ο QR Κωδικός είναι απαραίτητος κατά την προσέλευσή σας την ημέρα του εμβολιασμού.

Πριν από την επίσκεψή σας στο εμβολιαστικό κέντρο, παρακαλούμε, διαβάστε τις οδηγίες για την προετοιμασία σας στο emvolio.gov.gr

Κράτησα για το τέλος ένα καλό νέο.Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid μπορεί να χορηγηθεί και σε άτομα άνω των 65 ετών, ανέφερε την Τετάρτη η επιτροπή ειδικών για τα εμβόλια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.Στις πολυαναμενόμενες συστάσεις της για το εμβόλιο αυτό, η Στρατηγική Συμβουλευτική Ομάδα Ειδικών του ΠΟΥ για τον εμβολιασμό (SAGE) συνιστά μάλιστα τη χρήση του ακόμη και στις χώρες όπου το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του κορωνοϊού μπορεί να μειώνει την αποτελεσματικότητά του.